Čančar bližje prstanu kot Dončić in Dragić?

Vlatko Čančar bo v prihajajoči sezoni člane lige NBA. Mladi košarkar iz Kopra bo po podpisu pogodbe z ekipo Denver Nuggets postal še dvanajsti Slovenec, ki bo zaigral v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. Pred odhodom v ZDA je mladi košarkar podal izjavo za 24 ur.


Denverjev 49. izbor bo po dveh letih nastopanja v poletnih ligi končno dobil prve minute v ligi NBA. 22-letni krilni igralec se je v lanski sezoni španskega prvenstva, kjer je za ekipo iz Burgosa dosegal povprečno 10 točk, 3,7 skoka in 1,2 podaje na tekmo, izkazal do te mere, da je bil uvrščen v najboljšo mlado peterko lige. “Med sezono smo bili veliko v kontaktu z glavnim trenerjem Mikeom Malonom in generalnim mendežerjem Arturasom Karnišovasom. Čeprav tekem v živo niso spremljali, so mi venomer svetovali z nasveti. Obiskali so me na tekmi z Gran Canario, oddelali smo tudi nekaj individualnih treningov v Sloveniji, saj so želeli, da bi bil pred odhodom na poletno ligo dobro pripravljen,” je o sodelovanju z Denverjem spregovoril Čančar.

Pred največjim izzivom svoje kariere Čančar ostaja skromen. “Že med poletno ligo sem se želel čim bolje pripraviti na življenje v Denverju. V začetku živiš v hotelu, kasneje pa si prepuščen samemu sebi. Treningi so krajši in intenzivnejši kot pri nas v Evropi, veliko je poudarka na skrbi za telo in pravilni regeneraciji. Kot petnajsti igralec v ekipi ne pričakujem veliko. Od mene bodo zahtevali zgolj, da kvalitetno oddelam tiste minute, ki mi jih bodo namenili. Ne morem pričakovati preveč,” ostaja realen Čančar, ki se vidno veseli srečanja z ostalima Slovencema (Dragić, Dončić) in ostalimi superzvezdami lige: “Onadva bosta sicer veliko več na parketu, a se kljub temu teh tekem veselim. Sanje vsakega košarkarja so igrati proti LeBronu Jamesu, a proti kateremukoli zvezdniku bom imel priložnosti igrati, bo to res nekaj posebnega.”

Ne glede na to, da še zdaleč ni zvezdnik kot sta Dragić in Dončić, pa ima Čančar morda še najlepše možnosti, da si nadene šampionski prstan. Navsezadnje je bil Denver eden glavnih favoritov za osvojitev naslova, a ga je v zadnjih trenutkih v polfinalu ustavil Portland. Po videnem iz minule sezone so Nuggetsi v še ožjem krogu potencialnih kandidatov, ki bi nasledili trenutnega prvaka Toronto Raptors.

Sorodne objave