Legendarni NBA-jevec o Dončićevi poti do šampionskega prstana

Košarkarska legenda, ki je v svojih časih z Detroit Pistonsi dvakrat osvojil ligo NBA, je komentiral nedavne predstave Luke Dončića in Dallas Mavericksov v končnici.


Isiah Thomas, se dobro zaveda kaj vse je potrebno za osvojitev šampionskega prstana. Poleg dvakratnega povzpetja na vrh najelitnejše košarkarske lige na svetu, je Thomas postal tudi najkoristnejši košarkar NBA finala leta 1990. Thomasovo kariero krasijo izjemni uspehi, kakršni se v prihodnosti pričakujejo tudi od slovenskega zvezdnika Luke Dončića.

Thomas je spregovoril o Igri Dončića in Mavsov v prvem krogu končnice, v katerem so košarkarji iz Dallasa izpadli proti Los Angeles Clippersom. Dončić je v končnici stopil na plin, dosegal povprečje 35,7 točke, 10,3 asistence in 7,9 skoka in še dvignil svoj nivo igre. Na žalost pa je 22-letni Ljubljančan ostal brez prave pomoči soigralcev.

“Dončićeve številke so slišati izjemno, Luka je fantastičen. Sprašujem pa se, ali lahko res zmagaš in osvojiš prvenstvo, če igraš na način, kot igra Luka. Vse je Luka. Tako je dominanten z žogo. Enako smo videli s Hardnom pri Houston Rockets. Ali lahko tako res osvojiš prvenstvo? Pri Luki so številke lepe. Ali lahko osvoji prvenstvo, ko je vse osredotočeno le nanj?”

Thomas je v nadaljevanju poudaril tudi, da ne dvomi v kvaliteto slovenskega košarkarja, le v taktiko ekipe:

“Luka je eden najboljših košarkarjev, ki smo jih imeli v ligi. Ampak moraš ga dati tudi stran od žoge, jo dati preostalim, da jo primejo, vržejo. Košarka je ekipni šport. Številke pravijo, da igra ekipno košarko, vendar številke ne povedo, kolikokrat ima žogo v rokah. Kot smo videli pri Hardnu. Ne vem, ali lahko osvoji prvenstvo na tak način.”

Sorodne objave