Lakersi po čistki s prostorom za še enega zvezdnika

Le še nekaj dni nas loči od odprtja košarkarske NBA tržnice, kjer bazen prostih in kvalitetnih igralcev že dolgo ni bil tako poln.


Los Angeles Lakersi, ki so bili po poškodbi LeBrona Jamesa in predvsem številnih težavah v organizaciji kluba marsikomu v posmeh, se resno pripravljajo na gradnjo nove ekipe. Pred kratkim je njihove vrste že okrepil Anthony Davis, po njegovi zaslugi pa imajo teoretične možnosti za še en bajen nakup.

Lakersi so namreč v poslu treh ekip poslali Moja Wagnerja, Isaaca Bongo, Jemerrija Jonesa in drugi izbor leta 2022 v Washington, Wizardsi pa bodo New Orleansu razliko plačali v denarju. Poleg tega je Davis zavrnil bonus za menjavo v višini 4 milijone dolarjev. To pomeni, da ima ekipa Los Angelesa sedaj na voljo 32 milijonov dolarjev.

Jezerniki z dvema možnostima

Ta denar bi lahko Lakersi unovčili v lovu na še enega superzvezdika (na vrhu spiska želja sta Kawhi Leonard in Kyrie Irving), druga opcija pa je nakup več srednjekakovostnih igralcev, kot so Danny Green, Seth Curry, itd. Tudi ta imena bi ekipi Kalifornije prišla zelo prav, saj bi bila v nasprotnem primeru ekipa zelo tanka.

James se je sicer odločil, da bo svojo številko 23 prepustil Davisu, sam pa bo (sodeč po tvitu očitno) nosil dres s številko 6.

Sorodne objave