Luka Šamanić se iz Amerike ne bo več vrnil

Petrol Olimpija in San Antonio Spurs sta prišla do dogovora, po katerem je mladi hrvaški košarkar, Luka Šamanić, zapustil ljubljanski klub in bo kariero nadaljeval v Ligi NBA.


Po tem, ko je Šamanič po prvi polfinalni tekmi, zdaj njegove bivše Olimpije in Helios Sunsev, odpotoval v Chicago na prikaz talentov, se v Ljubljano ni več vrnil. Kot 19. po vrsti so ga na naboru izbrali petkratni prvaki lige NBA San Antonio Spurs. Moštvo iz Teksasa je z ljubljanskim klubom tako doseglo dogovor o prestopu Šamanića v svoje vrste, kjer se bo mladi košarkar skušal dokazati kot vrednega ameriške košarke.

“V Ljubljani sem se imel odlično. Odigral sem veliko število tekem in veliko sem se naučil, tako od soigralcev, kot tudi od trenerjev. Imeli smo neuspešno sezono, a zagotovo smo se vsi veliko naučili iz nje. K sreči smo v končnici slovenskega državnega prvenstva zaigrali kot eno in iz celotne sezone izvlekli največ, kar smo lahko. Žal mi je, da nisem zaigral v finalu državnega prvenstva s Sixt Primorsko in tudi na ta način pomagal soigralcem. Vsem v Ljubljani želim vso srečo v prihodnje, veliko sreče pa želim tudi novo nastajajočemu klubu KK Cedevita Olimpija Ljubljana,” je ob slovesu povedal hrvaški košarkar, ki je v pretekli sezoni zaigral na 49 tekmah v treh tekmovanjih.

Sorodne objave