Jimmy Buler na koncu le v Miamiju

Miami, ki se je v nedeljo zaman trudil podpisati Jimmyja Butlerja, je vendarle našel način, kako v svoje vrste pripeljati zdaj nekdanjega zvezdnika Philadelphie.


Miami in Philadelphia sta posel želela skleniti že prvi dan odprte NBA tržnice, a je imel prste vmes Dallas. Butlerjevo odškodnino bi si Miami olajšal s prestopom Gorana Dragića k Mavericksom, kjer bi postal soigralec Luke Dončića. Toda klub iz Teksasa je ponudbo zadnji hip zavrnil, Miami pa je bil primoran v iskanje alternativne rešitve. Na koncu so bile v posel vpletene kar 4 ekipe, Butler pa je končno pristal v Miamiju, kjer si je zvezdnik konec koncev odkrito želel pristati.

Miami je dobil Butlerja (štiri leta, 142 milijonov dolarjev), v Portland je poslal Hassana Whitesida, Josha Richardsona v Philadelphio, izbor leta 2023 pa v LA Clipperse. Klub iz Los Angelesa bo dobil še Mauricea Harklessa (prej Portland).

Clippersi so s tem izgubili 11 milijonov dolarjev (kolikor znaša Harklessova plača), a imajo še vedno dovolj prostora za Kawhija Leonarda, ki je daleč najzanimivejše ime, ki je še ostalo na zelo izpraznjenem seznamu prostih igralcev. Za usluge MVP-ja zadnjega finala se borijo dosedanji klub Toronto in obe ekipi iz Los Angelesa.

Sorodne objave