Krka z velikim optimizmom tudi nad novo Olimpijo

Krka, kot najboljša slovenska ekipa prejšnje sezone v jadranski ligi ABA, v novo leto znova vstopa z najnižjim proračunom v regionalni ligi. Toda k ciljem pristopajo samozavestno. Še posebno željni so zmag nad večnim tekmecem, tokrat novo Cedevito Olimpijo.


Kljub nizkim denarnim številkam ima letos dva Američana: branilca Glenna Coseyja in centra Ganija Lawala, ki v Novo mesto pride naslednji teden. Tretji novinec je Hrvat Ivan Ramljak iz Cedevite, na sploh pa bo ekipa temeljila na mladih košarkarjih. “Mladi so že lani pokazali, izkoristili nekatere trenutke, letos je v njihovih rokah, da naredijo korak naprej, da gremo nekateri počasi lahko v pokoj,” se je za Sportal v intervjuju pošalil izkušeni kapetan Krke Jure Balažič.

Marca so v dramatični zadnji tekmi lige ABA premagali in izločili Olimpijo. Ta pa bo po združitvi s Cedevito še naprej del lige ABA, tretji slovenski klub v jadranski druščini pa bo državni prvak Sixt Primorska. Slovenski derbiji so torej zagotovljeni, trener Simon Petrov pa poudarja, da najslajše tekme ostajajo tiste z Olimpijo. “Vsi, ki delamo v košarki, pozdravljamo take položaje, da je tu še en slovenski klub z visokimi ambicijami, da bo zaigral na visoki ravni. Kar zadeva mene, je to super zadeva. Spet bo zelo zabavno premagovati Olimpijo.”

Krko v prvem krogu lige ABA, v petek četrtega oktobra, čaka domača tekma s FMP-jem, v petem krogu (1. november) se bo spopadla s Sixtom, v enajstem (13. december) pa prvič v jadranski sezoni še s Cedevito Olimpijo.

Sorodne objave