Igralci razvojne lige osramotili Popovichevo zasedbo

Na kratki trening tekmi proti igralcem iz razvojne lige NBA, je reprezentanca novega trenerja ZDA Gregga Popovicha presenetljivo izgubila z nezavidljivim izidom 17:36.


Popovich je imel v pripravljalnem obdobju sicer veliko težav s sestavo izbrane vrste ZDA, nastop na Kitajskem je odpovedalo več kot 30 košarkarjev, ki so se že znašli na njegovem seznamu. Vseno pa so košarkarji, ki nastopa niso zavrnili, izjemno visokega kalibra, zato je omenjeni »mini« poraz zelo zadišal lačnim medijem.

Konec koncev pa je bila ekipa, ki je v desetih minutah ugnala Popovichevo zasedbo ista, ki je v kvalifikacijah Ameriki svetovno prvenstvo tudi prinesla. Informcije s tekme so sicer skope, dvoboj pa naj bi po zapisih novinarjev v reprezentanci ZDA končali Kemba Walker, Donovan Mitchell, Harrison Barnes, P.J. Tucker in Brook Lopez, medtem ko De’Aaron Fox, Khris Middleton in Jayson Tatum niso vstopili v igro.

Že v petek se bodo ZDA pomerile s Španijo, ta dvoboj bo verjetno prinesel realnejšo sliko o moči ameriške reprezentance.

Sorodne objave