Krka se bo v slovenskem prostoru borila za najvišja mesta

Tako kot v ostalih klubih tudi pri Krki dokončujejo sestavo ekipe za prihajajočo sezono. Moštvo so sicer zapustili trije lanski igralci, pogodbo pa sta že podpisala dva nova. Glavni trener Simon Petrov in vodstvo kluba bodo v tem prestopnem roku zagotovo pripeljali še košarkarja, ki igra na položaju centra.


Cilj Simona Petrova je bil zadržati ogrodje ekipe iz lanske sezone in pripeljati morebitne izkušenejše okrepitve. Zaenkrat se v Krki v držijo tega načrta. Novo mesto so zapustili zgolj Dino Cinac, Jure Lalić in Dominik Mavra, nova obraza v dvorani Leona Štuklja pa sta Ivan Ramljak in Američan Glenn Cosey.
“Cosey je izkušen raznovrsten košarkar, tudi odličen strelec. Lani nam je takšen tip igralca na številnih tekmah manjkal. Da bi potegnil ekipo. Ramljak je košarkar na igralnem mestu krila oziroma krilnega centra. Odlično pokriva svoje pozicije. Prav tako je super strelec za tri točke in nam bo dal dodatno dimenzijo v obrambi in napadu,” je za Sportal povedal Petrov.

Trudili se bodo, da bo igra hitrejša

V klubu čakajo še na okrepitev na položaju centra, ki pa naj bi prišla v kratkem. Priprave bodo košarkarji Krke začeli 12. avgusta, večinoma bodo le-te potekale v Novem mestu. Trenutnu je klub tudi v procesu iskanja morebitnih tekmecev za pripravljalne tekme.
“Z ekipo sem zelo zadovoljen. Glavno je, da je veliko igralcev ostalo. Namen je bil, da vključimo še izkušene košarkarje. Trudili se bomo, da bo igra hitrejša,” pravi Petrov.

Hkrati pri Krki upajo tudi na nekoliko več sreče s poškodbami. Teh so imeli v pretekli sezoni kar nekaj, dolgo so čakali sploh na vrnitev Marka Jošila. “Lani smo imeli res preveč smole, kar se poškodb tiče. Upam, da bo v novi sezoni drugače,” je komentiral Petrov.

Cedevita Olimpija dobrodošla za slovensko košarko

Simon Petrov si v slovenskem državnem prvenstvu obeta boj za najvišja mesta, medtem ko se bodo v ligi ABA borili za obstanek. Spomnimo, da so si v lanski sezoni obstanek priigrali prav proti Olimpiji, ki jo je združitev s Cedevito nato rešila pred izpadom. “V slovenskem prostoru je naš cilj boj za najvišja mesta, v ligi ABA obstanek. Ne gledam, kako so druga moštva poleti kadrovala. Ko se bodo tekme začele, se bomo s tem ukvarjali. Osredotočeni bomo najprej nase. Zagotovo pa bo liga ABA bistveno močnejša.”

Petrov tudi podpira projekt Cedevite Olimpije, saj so po njegovem mnenju takšne zgodbe pozitivne za slovenski prostor. “Meni se zdi vsaka takšna zadeva, ki ima proračun na visoki ravni, dobrodošlo za slovensko košarko in za vse nas. Se veselim izziva proti Cedeviti Olimpiji. Vedno je dodaten naboj, ko igraš proti Olimpiji. Primorska je prav tako odlična ekipa. Prvenstvo bo še toliko bolj zanimivo,” je še dodal trener Krke.

Sorodne objave