Krka in Primorska uvodoma do zanesljivih zmag

S srečanjema Krka – Terme Olimia Podčetrtek in Koper Primorska – Zlatorog Laško se je pričela tudi prva slovenska liga.


Aktualni slovenski prvaki so v domači koprski dvorani zanesljivo ugnali gostujoče Laščane s kar 115:73. Tekmo so praktično odločili že v prvi četrtini, ki so jo dobili s 33:16, do konca pa razliko le še povečevali. Domači strateg Jurica Golemac je priložnost za igro ponudil vsem varovancem razen poškodovanemu Marku Jagodiću-Kuridži. 18 točk je dosegel Ivan Marinković, Žiga Dimec  pa jih je dodal 17. Pri gostih je bil najbolj razpoložen Petar Kusovac, ki je dosegel 20 točk.

Jurica Golemac, trener Koper Primorske:
“Čestitke fantom za profesionalno odigrano tekmo. Pomembno je bilo, da smo minute razdelili med vse naše košarkarje in da se nihče ni poškodoval. Razlika v kakovosti med ekipama je očitna. Zlatorog je obračun odigral po najboljših močeh. Mi smo lahko zadovoljni s tem, da lahko že v četrtek normalno treniramo. Dodaten počitek za nobenega izmed naših košarkarjev ni potreben, saj nihče ni igral toliko, kot na kakšni drugi tekmi.”

Robi Ribežl, trener Zlatoroga Laško:
“Čestitke Koper Primorski za zmago, demonstrirala je svojo moč. Mi v naših glavah nismo bili pravi. Napravili smo preveč nepotrebnih, neizsiljenih napak. To je botrovalo temu, da na tej tekmi nismo napravili ničesar. Vesel sem edino dejstva, da sem priložnost lahko namenil tudi mlajšim košarkarjem.”

Uro kasneje so na parket stopili tudi košarkarji v novomeški dvorani Leona Štuklja. Krkaši so že od samega začetka z agresivno igro zagospodarili na terenu in hitro zatrli apetite Podčetrtka, ki se je po dveh sezonah znova vrnil med prvoligaše. Razlika je že ob polčasu znašala velikih 17 točk, Novomeščani pa so dobili tudi preostali četrtini in zanesljivo slavili s 91:60. Blestel je novinec v zelenobelem dresu Glenn Miller Cosey, ki je ob odličnem metu iz igre 23 točkam dodal še 8 podaj. S 15 točkami se je izkazal tudi drugi Američan v vrstah Krke, Gani Lawal.

Simon Petrov, trener Krke: »Zadovoljivo smo opravili s prvo tekmo. Imeli smo tako dobre kot slabe trenutke, kar je normalno za prvo tekmo, saj se še lovim. Verjamem, da bomo na naslednjih tekma že boljši. Veseli me, da je bila dvorana kar precej polna in se zahvaljujem gledalcem za spodbudo. Upam, da bo tudi v naslednjih tekmah tako.«

Davor Brečko, trener Term Olimia: »S tekmo smo lahko zadovoljni. Smo majhen klub, a smo se proti ABA ligašu Krki, ki je vrhunska ekipa, borili po najboljših močeh. Čestitam jim za zmago. Veseli me, da sem lahko dal priložnost vsem igralcem, tudi mlademu Florijanu Škorjancu, ki je napolnil komaj 15 let in se je tudi vpisal med strelce. Mi z veseljem čakamo tekme z enakovrednejšimi nasprotniki.«

Tekmovanje se bo nadaljevalo že v soboto, ko bodo Hopsi gostili Šentjur, Šenčur pa se bo podal na bližnje gostovanje k domžalskemu Helios Suns. V prvem kolu so prosti košarkarji Rogaške, Cedevita Olimpija pa se bo državnemu prvenstvu priključila šele v drugem delu tekmovanja.

FOTO: KK Koper Primorska/Žiga Mikeli

Sorodne objave