Crvena Zvezda ambiciozno v sezono z novim športnim direktorjem

Nekdanji košarkarski reprezentant Zvezne republike Jugoslavije Žarko Čabarkapa bo tako v prihodnje zasedel funkcijo športnega direktorja in bo predstavljal vez med predsednikom kluba, športnim sektorjem in klubskim menedžmentom.


Po koncu igralske poti, ki jo je zelo zgodaj moral zaključiti zaradi poškodbe, je v zadnjih letih 38-letnik, ki prihaja iz Zrenjanina, zgradil svojo kariero kot športni delavec. Je eden najzaslužnejših za razvoj nove ABA lige, saj je deloval kot športni direktor tekmovanja. Generalni direktor Filip Sunturlić in vodja članske ekipe Nebojša Ilić sta tako dobila sodelavca, ki bo popolnoma zadolžen za športno plat. Vsi trije bodo tako vsakodnevno sodelovali s trenerjem Milanom Tomićem.

O tej potezi je nato generalni direktor Sunturlić tudi spregovoril:” Ob tej priložnosti bi rad zaželel dobrodošlico Žarku v našem klubu. Čaka nas veliko dela, velike stvari in sezona z veliko pomembnimi tekmami. Pričakuje se, da se bo Žarko kot človek iz košarkarskih krogov in kot sijajen poznavalec evropske in regionalne košarke hitro vključil v sistem Crvene Zvezde in prinesel nove stvari v naše vodstvo. Z njim bomo lažje izpolnili cilje, ki smo si jih zastavili.”

Čabarkapa je svojo kariero začel pri Beograjskem Beopetrolu, štiri leta pa je igral tudi v ligi NBA, kjer je nosil dresa Phoenix Sunsov in Golden State Warriorsov. Na svetovnem prvenstvu leta 2002 je s reprezentanco Zvezne republike Jugoslavije tudi osvojili naslov prvaka. Kariero, ki je bila zaznamovana s poškodbami, je zaradi hujše poškodbe hrbta končal že pri 28 letih.

Foto: MN Press

Sorodne objave