Koper Primorska po visokem porazu: Dogovor v slačilnici je bil drugačen

Koper Primorska je doživela še drugi poraz v letošnji sezoni, znova pa je bilo usodno moštvo iz Beograda. Pred tednom dni je Koperčane iz ABA Superpokala izločil Partizan, tokrat pa je bila boljša Crvena Zvezda, ki se je tako Primorski maščevala za poraz v četrtfinalu Superpokala pred tednom dni.


Branilec naslova lige ABA je bil včeraj v srbski prestolnici zanesljivo boljši nasprotnik. Slovenskim državnim prvakom tako po tekmi ni preostalo drugega kot da priznajo svoje napake in čestitajo nasprotniku. “Čestitke Crveni zvezdi za zasluženo zmago. Pričakovali smo ekstremno agresivno igro tekmecev, se nanjo pripravljali, a v Beogradu nismo uspeli odgovoriti nanjo. V napadu nismo uspeli organizirati naše igre, ki se je ustavila, tudi v obrambi pa pokazali premalo agresivnosti. Vse to je pripeljalo do visoke zmage Beograjčanov. Tekma je bila odločena že v drugi četrtini,” je priznal Jurica Golemac.

Od odgovornosti ni bežal niti Nejc Barič, ki je ob dveh točka vpisal še šest podaj. “V tekmo smo vstopili premehko, dogovor v slačilnici pa je bil popolnoma drugačen. Crvena zvezda, ki premore telesno izjemno močne igralce, je to izkoristila. V drugi četrtini je povedla z visoko razliko in jo do konca tekme le še stopnjevala.”

Koper Primorska je na ta način prestala ognjeni krst v ligi ABA, saj je še lani nastopala v drugorazredni različici tega tekmovanja, kjer je zanesljivo osvojila prvo mesto. Naslednji obračun čaka Primorce 12.10., ko se bodo znova udarili s Partizanom, vendar tokrat pred domačimi gledalci.

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: Crvena Zvezda mts

Sorodne objave