Konec sezone za Dragića in Dončića, čustveno slovo Wadea in Nowitzkega v velikem stilu

Za slovenska košarkarska junaka Dragića in Dončića se je končala pestra sezona lige NBA. Tako ekipi Dallasa kot Miamija sta doživeli zadnji poraz, nobeden od Slovencev pa na tekmi ni imel večje vloge. Dragić je na parketu preživel zgolj prvih devet minut, Dončić pa je zadnjo tekmo spremljal s klopi. Sta pa zato pod žaromete veličastno zadnjič v karieri stopile obe zvezdi in soigralca slovenskih košarkarjev. Dwayne Wade in Dirk Nowitzki, nesmrtne legende najmočnejše lige na svetu sta sinoči odigrala poslednji tekmi.


Goran Dragić in Luka Dončić od zadnje tekme nista odnesla prav dosti, vzrok sta bili poškodbi. Dragić je sicer začel tekmo, nato pa je do konca obsedel na klopi z opornico na desnem kolenu, ki mu je praktično celotno sezono križal načrte. Luka proti San Antoniu sploh ni oblekel dresa, saj ima še vedno težave z mečno mišico na levi nogi. Poškodbo je konec marca staknil prav proti Miamiju.

Oba sta redni del zaključila s porazom, ki pa ni pretirano boleč, saj je bila končnica za obe ekipi pred današnjo tekmo že nedosegljiva. Miami je zasedel deseto mesto vzhodne konference, na zahodu pa so Mavericksi celo predzadnja ekipa na lestvici. Zato pa so znani pari končnice, ki se bo začela 14. aprila.

Pari Končnice
Vzhod:

(1) Milwaukee Bucks vs. (8) Detroit Pistons
(2) Toronto Raptors vs. (7) Orlando Magic
(3) Philadelphia 76ers vs. (6) Brooklyn Nets
(4) Boston Celtics vs. (5) Indiana Pacers

Zahod:

(1) Golden State Warriors vs. (8) LA Clippers
(2) Denver Nuggets vs. (7) San Antonio Spurs
(3) Portland Trail Blazers vs. (6) Oklahoma City Thunder
(4) Houston Rockets vs. (5) Utah Jazz

Wade in Nowitzki na zadnji tekmi pustila pečat

Posebna večera sta ne glede na vse imela Dwayne Wade in Dirk Nowitzki, ki sta odigrala zadnji tekmi njune bogate kariere. Dragićev sopotnik in dober prijatelj se je poslovil pri 37, Dončićev mentor pa pri 40 letih. Čustven večer, slovo in izjemno predstavo sta pred domačimi navijači uprizorila že dan poprej, v noči na četrtek pa sta se še zadnjič predstavila v Brooklynu oziroma San Antoniu.

Wade se je lahko pohvalil celo s trojnim dvojčkom (25 točk, 10 asistenc in 11 skokov). Na njegovi zadnji tekmi so ga pospremili tudi velikani košarke LeBron James, Carmelo Anthony in Chris Paul.

https://twitter.com/i/status/1116190889599229958

Nowitzki je kariero končal z dvojnim dvojčkom, potem ko je 20 točkam dodal 10 skokov. Pred tekmo so mu tudi v San Antoniu pripravili slovo, zavrteli video njegovih najlepših trenutkov, kar pa je Nemca spravilo v solze. Z velikim cmokom se je vsem zahvalil, nato pa odigral zadnjo tekmo v karieri.

Sorodne objave