Klemen Prepelič: “Treningi v Madridu so boljši kot marsikatera tekma”

Klemen Prepelič je za španski As podal intervju v katerem je spregovoril o svoji sezoni pri madridskem Realu in novem delodajalcu Juventutu iz Badalone. Na Real Madrid ohranja same dobre spomine in poudarja, da je kljub slabši minutaži, takoj ko je prvič oblekel beli dres uresničil svoje sanje.


Novopečeni član Juventuta je na svoj prvi dan v Badaloni medijem povedal, da nima občutka da bi eno leto, ki ga je preživel pri Realu vrgel stran. Kljub temu, da pri kraljevem klubu ni veliko igral je namreč mnenja, da se je že na samih treningih naučil več kot na marsikateri tekmi. “Vsaka tekma ni tako tekmovalna kot treningi proti Jayceeju Carrollu, Sergiu Llullu, Rudyju Fernándezu ali Facundu Campazzo, ki so med najboljšimi v Evropi. V Madridu sem se naučil, da se vsak dan preizkušaš in izboljšuješ. Nisem igral veliko ampak biti v tej ekipi je bila uresničitev sanj,” je za As povedal Prepelič.

26-letnik priznava, da je eden njegovih osebnih ciljev vrnitev v Real Madrid, v tej sezoni pa bo povsem osredotočen na delo pri Badaloni. Med različnimi ponudbami, ki jih je dobil iz španske lige Endesa, je bila Juventutova namreč najboljša možnost za nadaljevanje kariere. Prepelič želi kar najbolj napredovati, saj se zaveda, da je z Realom osvojil naslov državnega prvaka, ta status pa bi sedaj rad potrdil tudi na parketu. “Ko si prvak moraš to početi vsak dan, saj bodo vedno prisotni drugi igralci, ki želijo biti boljši od tebe,” razmišlja slovenski reprezentant.

V svojih prvih dneh v Badaloni je Prepelič že spoznal kako mesto ravna s košarkarjem, ki je v njihovo moštvo prišel s statusom zvezdnika. “Zelo sem presenečen nad mestom. Številni navijači so me ustavili in me prosili za fotografijo. To je kraj košarkarske tradicije in spominjam se odličnega vzdušja, ki je bilo prisotno, ko sem tu gostoval z Real Madridom. Za zdaj je vse zelo pozitivno,” presenečenja nad sprejemom ne skriva Prepelič. Kljub temu Slovenec ostaja skromen in trdi, da od prvega treninga dalje noben igralec nima ničesar zagotovljenega. Znano je sicer, da “Prle” preferira “šuterski” položaj na dvojki, a pravi da bo v celoti sledil navodilom trenerja in igral, kjer se bo od njega zahtevalo.

Prva prav proti Realu

Klemen Prepelič bo za Juventut debitiral 27. septembra, na drugi strani pa bo stal prav Real Madrid. Tekma bo definitivno nekaj posebnega za košarkarja iz Slovenske Bistrice, za njegovo moštvo pa bo predstavljala zgolj začetek dolgega prvenstva.

Prepelič je španskim medijem tudi priznal, da je mu je težko, ker slovenska reprezentanca ne bo igrala na svetovnem prvenstvu na Kitajskem. “Vsi igralci želijo igrati za svojo reprezentanco, s pripadniki iste generacije, svojimi “brati”. Zdaj moramo samo razmišljati o naslednjih kvalifikacijskih turnirjih,” je dodal Prepelič.

Sorodne objave