Edo Murić: “Verjamem, da bomo v Ljubljani gledali imena, ki jih že dolgo nismo”

V domovini bo po petih letih ponovno igral Edo Murić, ki je letos podpisal za Cedevito Olimpijo. Rojeni Ljubljančan kariere sicer ni začel pri Olimpiji, nosil je namreč dres Parkljev. Leta 2014 je še igral v Novem mestu pri Krki, nato pa je sledilo udejstvovanje v tujini. Murić ima od Cedevite Olimpije velika pričakovanja, del lanske sezone je namreč že preživel pri Cedeviti, kjer ga je treniral Slaven Rimac.


Murić se veseli ponovnega sodelovanja z Rimcem. Nad delom z njim se je navdušil že, ko je del lanske sezone preživel v Zagrebu. “Velik profesionalec in dober motivator je. Lani sem bil veliko več kot zadovoljen. Po nekaj letih sem končno spet užival v košarki. Po koncu sezone smo bili praktično dogovorjeni. Dober sistem ima. Ta igra mi ugaja. Vem, da bo tudi preostalim. Boste sami videli,” je za Sportal povedal zlati slovenski reprezentant.

Dobri odnosi z Rimcem in pozitivne izkušnje s Cedevito so veliko pripomogle k temu, da se Murić o podpisu pogodbe ni dolgo odločal. “Videl sem, za kakšen klub gre. Cedevita je vedno ciljala na najvišja mesta. Za Ljubljano vsi vedo, da je prelepa. To se govori po vsej Evropi. Je eno najlepših mest. Tudi dvorano imamo eno izmed najlepših. Cedevita v zadnjih letih deluje več kot profesionalno. Prihajali so košarkarji največjih kalibrov. V ligi ABA je bila med štirimi najboljšimi. Verjamem, da bomo tudi v Ljubljani v prihodnosti gledali imena, ki jih že dolgo nismo.”

Stožice so v zadnjih letih pogosteje samevale kot ne. Ali bo prihod “zlatih” Saše Zagoraca, Jake Blažiča in Eda Murića vrnil gledalce na tribune. “Vsi bomo morali biti zlati, da bomo igrali, kakor želimo. Vesel sem, da igram doma, pred domačo publiko. Da bom igral s košarkarji, s katerimi sem odraščal. Komaj čakam, da se začne. Upam, da bomo naredili čim boljšo zgodbo in napolnili Stožice,” se pričetka sezone že veseli Murić.

Sorodne objave