Klemen Prepelič spet prvi strelec svojega moštva, dvojni dvojček Alena Omića

Klemen Prepelič je bil na gostovanju proti Unicaji ponovno najboljši strelec Joventuta iz Badalone. Na žalost pa njegov novi delodajalec na začetku nove sezone nikakor ne najde poti do zmage. Juventut je zabeležil poraz s 77-65. Po štirih krogih je Joventut trdno na zadnjem mestu lige Endesa, s štirimi porazi. Dobro predstavo je tokrat prikazal tudi naturalizirani, občasni slovenski reprezentant Alen Omić, ki je prišel celo do dvojnega dvojčka.


Domačini iz Malage so slavili predvsem po zaslugi dobre igre Josha Adamsa (21) in odlične igre v obrambi v drugem polčasu. Joventut je tekmo sicer otvoril izjemno, pri čemer gredo zasluge predvsem Klemnu Prepeliču, ki je zadel kar tri zaporedne trojke. Prepelič je bil na tej tekmi resnično vroč pri metu iz razdalje, saj je bil kar 56% uspešen pri metu izza črte. Od devetih poskusov, mu je žoga kar petkrat zletela skozi obroč. Temu je dodal še dva mala koša iz igre. Na parketu je prebil dobrih 30 minut.

Alen Omić je bil kar nekaj časa nočna mora gostiteljev iz Malage. Dosegel je dvojni dvojček, saj je zbral 10 točk in kar 12 skokov (od tega kar 7 napadalnih!), tudi on pa je igral skoraj pol ure.

Joventut pa bo z zmago potreboval še kaj več kot samo odlične igre Prepeliča in Omića, saj so apetiti njihov navijačev zagotovo precej višji, kot trenutno zadnje mesto v ligi Endesa. Na vrhu je trenutno nekoliko presenetljivo San Pablo Burgos, sledi pa mu že Real Madrid.

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: FB Club Joventut Badalona

Sorodne objave