Golemac: Partizan ni imel prave energije

Košarkarji Koper Primorske slavijo prvo zmago v Ligi ABA v zgodovini kluba. Na drugem nastopu med regionalno elito, prvem pred izjemno glasnimi domačimi navijači, so s 68:56 na kolena spravili sloviti Partizan iz Beograda.


Po težkem porazu v uvodnem kolu Lige ABA proti evroligašu Crveni zvezdi so se novinci iz Kopra tokrat pokazali v najlepši možni luči. Z izjemno nepopustljivostjo v obrambi ter neizprosno borbo za vsako žogo so navduševali tribune koprske dvorane, te pa so jih z glasnim navijanjem do velikega skalpa proti šestkratnemu prvaku Jadrana ponesle tudi v trenutkih, ko jim stvari na parketu niso šle najbolje od rok.

Domače občinstvo je pohvalil tudi trener Jurica Golemac. “V odličnem vzdušju smo obračun v obrambi odigrali odlično. Navijači so nam dali dodatno energijo in tudi ko smo se zaustavili, so nas nesli naprej. To je bil ključ do zmage. Partizan je pred tekmo imel določene težave s poškodbami in na obračun prispel po nekaj težkih preizkusih. Ni imel prave energije, a tako se bo dogajalo skozi celotno sezono. Mi lahko s pravo energijo pariramo vsem.”

Primorci bodo pravo energijo vsekakor potrebovali tudi v naslednjih krogih, saj jim žreb v nobenem tekmovanju ni prizanašal. Sedaj imajo sicer 8 prostih dni, nato pa jih čaka gostovanje v Podgorici, pri Budućnosti. Tri dni zatem se bodo v 1. SKL pomerili s Hopsi, ki veljajo za eno izmed močnejših moštev slovenske lige, nato pa jih kmalu čaka še obračun z Mornarjem, ki je letos sestavil zelo konkurenčno moštvo.

Dober teden predaha morajo torej košarkarji Koper Primorske kar najbolje izkoristiti za regeneracijo in pripravo na nove izzive.

Foto: Koper Primorska/Žiga Mikeli

Sorodne objave