Kdo bo tretji zvezdnik pri Dallas Mavericksih?

Jasno je, da pri Dallasu želijo ob Luki Dončiću in Kristapsu Porzingisu rekruitirati še tretjega zvezdnika. Z Dallasom se je povezovalo že kar nekaj imen, med drugim tudi Jimmy Butler, za katerega pa naj se vodstvo Dallasa zaradi nekompatibilnosti z Dončićem ne bi odločilo.


Jimmy Butler je v pretekli sezoni nosil dres Philadephie, poleti pa naj bi imel možnost predčasnega odhoda. Nekaj časa se je Butlerja, ki je v Philadelphiji v povprečju dosegal 18,2 točke, 5,3 skoka in 4 asistence, povezovalo prihodom v Teksas, vendar naj bi bil 29-letnik neprimeren za igro z slovenskim reprezentantom.

Po mnenju ameriških košarkarskih analitikov Butler, enako kot Dončić, potrebuje žogo v svojih rokah, dva takšna igralca v moštvu pa lahko povročata težave. O slednjem je spregovoril tudi novinar 247Sports Mike Fisher, ki o Jimmyju Butlerju govori kot slabi naložbi za Dallas. Lastnika Dallas Mavericksov Marka Cubana verjetno tudi skrbi Butlerjeva preteklost sporov s soigralci. V času igranja za Minnesoto Timberwolves si je bil namreč pogosto v laseh s Karlom-Anthonyjem Townsom in Andrewom Wigginsom. To je bil tudi razlog njegovega odhoda v Philadelphio.

Glede na omenjene razloge, ki govorijo proti prihodu Butlerja tako glavna želja Mavericksov ostaja Kemba Walker. Slednji že celotno profesionalno kariero nosi dres Charlotte Hornetsov, bil pa je tudi trikratni udeleženec tekme vseh zvezd. V karieri povprečno dosega 19,8 točke na tekmo, ter 3,8 skoka in 5,5 asistence.

Walker pa ni edini, ki se ga povezuje s prihodom v Dallas. V zadnjih tednih se šušlja tudi o možnosti prihoda Nikole Vučevića, tistim ki Luko še posebej dobro poznajo pa je jasno, da bi se odlično počutil, če bi imel ob sebi Gorana Dragića. Glede nato, da Cuban izredno ceni Dončićevo mnenje ni nemogoče, da bi Luka lastnika prepričal kar v podpis pogodbe z reprezentančnim soigralcem.

Na to kakšna bo končna postava Dallasa v sezoni 2019/20 bo treba torej še malo počakati.

Avtor: Timotej Prosenc

Sorodne objave