Kawhi Leonard in Paul George združila moči pri Clippersih

Polemik, ugibanj in nestrpnih pričakovanj na BNA tržnici je konec. Kawhi Leonard je po poročanju ameriških medijev prestopil v L.A. Clippers, kjer bo moči združil s Paulom Georgeom.


Leonardu se je pri Torontu, katerega je pripeljal do šampionskega prstana, iztekla pogodba in postal je prost igralec. Že pred prihodom na Sever, je izrazil veliko željo, da se vrne in zaigra v rodni Kaliforniji. Te napovedi je in željo je superzvezdnik tudi uresničil, s tem ko je podpisal 4-letno pogodbo s Clippersi, za to pa bo prejel 142 milijonov dolarjev.

Še več, z njegovim prihodom je v ekipo Los Angelesa uspel zvabiti še eno blesteče ime – Paul George. Ta je v pretekli sezoni blestel v dresu Oklahome Cityja in bil v glasovanju za najkoristnejšega posameznika rednega dela sezone uvrščen na tretje mesto za Giannisa Antetokounmpa in Jamesa Hardna.

George je bil zadnji »pogoj«

Kot piše ESPN, se je Leonard odločil za prihod v Clipperse, potem ko se je sešel še z dvema franšizama – Los Angeles Lakers in Toronto Raptors. Zadnji sestanek je imel prav z zdajšnjimi prvaki. Čeprav se ni odločil za Jezernike, kjer bi tvoril atomsko trojko z LeBronom Jamesom in Anthonyjem Davisom, pa je vseeno ob sebi želel zvezdnika najvišjega kova.

Za odhod v Los Angeles je prepričal tudi Georgea, ki je nato vodstvo Oklahome zaprosil za menjavo, Kawhi pa je lastniku Clippersov Stevu Ballmerju sporočil: “Če pripeljete Georgea, pridem.” Oklahomi je bilo seveda v interesu da iz menjave iztrži največji izkupiček, zato z Georgovim prestopom niso komplicirali. Za Georgea, ki prav tako prihaja iz Kalifornije, so dobili nadarjenega branilca Shaia Gilgeousa Alexandra, italijanskega krilnega košarkarja Danila Gallinarija in rekordno število izborov na draftu, dodaja ESPN.

V zadnji sezoni je Leonard dosegal v povprečju 26,6 točke in 7,3 skoka na tekmo. Blestel je v končnici, kjer je bilo njegovo povprečje kar 30,5 točke in 9,1 skoka na srečanje. Po zmagi nad Golden Statom je bil drugič v karieri imenovan za MVP-ja finala. Odlično sezono ima za sabo tudi 29-letni George, ki je podobno kot Kawhi odličen tako v napadu kot tudi v obrambi. 206 centimetrov visoki krilni košarkar je za Oklahomo, kamor je leta 2017 prišel iz Indiane, v statistiko vpisoval 28 točk in 8,2 skoka.

Sorodne objave