Ali v NBA prihaja igralec še višji od Bobija?

Srbski reprezentant Boban Marjanović, novi soigralec Luke Dončića v dresu Dallasa, je trenutno z 221 najvišji aktivni košarkar v ligi NBA. Ta primat pa utegne prevzeti senegalski center Tacko Fall, ki se bori za mesto v ekipi Bostona.


Velikani kot je Bobi v ligi zdaleč niso več tako zaželeni kot nekoč. Dandanes mora center prikazati malo morje vsestranskosti in gibljivosti, natančen met ter obilo inteligence. Le tako se znajdejo na radarju najmočnejših klubov v ameriški košarki. Enako velja za 221 visokega srbskega centra Bobana Marjanovića, novega igralca Dallasa, ki je zadnja leta tudi najvišji posameznik lige. Dončić pa ima ob sebi še enega vsem znanega velikana. Kristaps Porzingis naj bi bil le milimeter ali dva nižji od Bobija, skupaj pa bosta pri Mavericksih tvorila najvišji centrski par.

Ali bosta ta status obdržal tudi v prihodnji sezoni, pa je odvisno od tega, kako se bo v poletni ligi NBA in v pripravljalnem obdobju odrezal Tacko Fall. Zgolj kakšno uro po tem, ko je Marjanović okrepil Dallas, je Fall podpisal enoletno pogodbo z Bostonom. A ta mu še zdaleč ne zagotavlja mesta v ekipi nekdanjih prvakov. Gre namreč za pogodbo, ki ji v ZDA pravijo “Exhibit 10”, ta je finančno minimalna, klubom pa omogoča, da pod svojim okriljem združijo večje številko igralcev in jih nato selijo v razvojno ligo.

32-letni senegalski center, ki meri kar 231 centimetrov in z roko doseže višino košarkarskega obroča, njegov razpon rok pa presega 2,5 metra, se je sicer klubom lige NBA predstavil že na naboru, a ni bil izbran. Zdaj ga bodo preizkusili pri Bostonu in z njim igrali tudi v poletni ligi.

Sorodne objave