Bitka kalifornijskih super-parov

Moštvo NBA Los Angeles Lakers je potrdilo pogodbo z zvezdnikom Anthonyjem Davisom, ki bo tako združil moči z LeBronom. To je tudi najbolj hladen obliž na rane, ko jim je košarico dal Kawhi Leonard, ki je prestopil k L.A. Clippersom.


Omenjena super dvojica je v prejšnjih letih zaigrala kot naveza ekipe ZDA, ki je 2012 osvojila olimpijski naslov. Vodstvo Lakersov je obenem potrdilo podpise pogodb še z nekaj igralci (tudi v odgovor na izdatno okrepitev Clippersov) med katerimi so Quinn Cook, DeMarcus Cousins in slovenski znanec Danny Green. Nekdanji ostrostrelec Olimpije je podobno kot Leonard zapustil trenutno šampionsko ekipo in se preselil v Kalifornijo, z Lakersi pa je podpisal pogodbo za 30 milijonov dolarjev.

Lakersi so obenem v zameno za Davisa v New Orleans poslali Lonza Balla, Josha Harta, Brandona Ingrama, pravico do De’Andrea Hunterja, igralca s prvega kroga nabora lige, ter še za dodatni denar. Ta bo k Pelikans prišel iz ekipe Washington Wizards, ki je v tej veliki izmenjavi igralcev od Lakers dobila Isaaca Bonga, Jemerria Jonesa, Moritza Wagnerja in prednostno pravico do izbora v drugem krogu naslednjega nabora novincev.

Sorodne objave