K Pelikanom se po loteriji praktično že seli Zion Williamson

Loterija za NBA-nabor je zasenčila uvodno tekmo Zahoda. Ples kroglic je osrečil New Orleans, najmanjše mesto v ligi, ki bodo kot prvega izbrali težko pričakovanega Ziona Williamsona.


Kljub prvi tekmi konferenčnega finala med Golden Stateom in Portlandom, je glavna tema košarkarskih navdušencev nad Ligo NBA je razplet loterije, ki je prinesel obilo drame. Veliki zmagovalec, ki bo lahko vzel glavni dobitek, je New Orleans, ki je do prvega izbora prišel s 7. mesta oziroma z vsega 6 odstotki možnosti.

Ob Pelikanih so po lestvici navzgor napredovali še Memphis in LA Lakers in vrstni red izbora, kot je bil po koncu rednega dela sezone, se je dodobra premešal. Grizliji so pridobili sedem mest in bodo takoj za New Orleansom izbirali kot drugi, Lakersi pa so iz 11. mesta napredovali na 4.

Najbolj se je opekel New York, ki je imel pred žrebom 25-odstotokov možnosti, da kot prvi izbere Williamsona, na koncu pa so končali kot tretji. Pod pričakovanji sta se uvrstila tudi najslabša kluba sezone, Cleveland (5.) in Phoenix (6.).

Sorodne objave