Curry z 9 trojkami pokopal Portland

Nocoj se je odvila prva finalna tekma Zahoda lige NBA na kateri sta se udarila Golden State in Portland. Pod taktirko Stephena Curryja so bojevniki suvereno dobili prvi obračun in Blazerse pred domačimi gledalci premagali s 116:94.


Bojevniki, ki lovijo svoj sedmi šampionski prstan, četrtega v zadnjih petih letih, so se brez prvega strelca končnice podali v boj z visokoletečim Portlandom, ki je v sedmih tekmah premagal favorizirani Denver. Kljub odsotnosti Duranta je Golden State že drugič zapored unovčil strelsko žilico bratov »Splash«, (Steph Curry in Klay Thomphson). Ta sta s serijskim zadevanjem izničila učinek Portlandove naveze Damian Lillard/C.J. McCollumn, ki sta se obenem še mučila z metom iz igre. Skupno sta zadela 11 od 31 poskusov.

Golden State je narekoval tempo večino srečanja, kljub temu pa so se Blazersi nenehno vračali na enomestno število točk zaostanka. Glavna razlika je bil izjemen strelski večer Curryja, ki je zadel kar 9 trojk iz 15 poskusov. Torkov večer v Oaklandu je Curry sklenil s 36 točkami, šestimi skoki in sedmimi podajami, velikih 26 točk je prispeval še Thomphson. Ob izjemno slabem strelskem učinku Lillarda, ki je bil še vedno prvi strelec svoje ekipe (19 točk), je Portland do zadnje četrtine vseeno držal priključek. Šele v zadnjem delu igre so domači košarkarji zlomili nasprotnike in dobili prvo tekmo s prepričljivih 116:94.

“Imeli smo odličen ritem, ki zelo močno obremeni obrambo. Ne morejo se osredotočati na enega našega igralca, tudi če poskušajo, bo zaradi tega nekdo drug odprt za met,” je dejal Curry, dvakratni najkoristnejši igralec lige. “Ne moreš si tega privoščiti,” je bil potrt po tekmi Lillard, ki je sam izgubil 7 žog in dodal: “Zdelo se mi je, da smo prišli sem pripravljeni … Ampak gre za nasprotnika, ki dosega koše v serijah in ti lahko hitro pobegne.”

Sorodne objave