Jure Zdovc na klop Evroligaša!

Jure Zdovc bo sedel na klop Žalgirisa

Slovenski trener Jure Zdovc je prevzel vodenje Žalgirisa, ki v letošnji sezoni igra tudi v Evroligi. Vodstvo litovskega velikana je prekinilo z dosedanjim trenerjem, Avstrijcem Martinom Schillerjem in ga zamenjalo z bivšim selektorjem slovenske reprezentance.


Začetek nove sezone se za Žalgiris ni začel popolnoma po pričakovanjih. V Evroligi ima dva poraza, prav tako niso navdušili v pripravljalnem obdobju. Štiri zmage v domačem prvenstvu pa vodstvu ne pomenijo zadosti.

»Ne igramo tako, kot bi si želeli. Dejali smo že, da moramo prevzeti odgovornost vsi. Ne moremo več zavlačevati in čakati na prepričljive predstave, zato smo reagirali,« so zapisali na spletni strani kluba in pokomentirali slab začetek nove sezone.

»V zadnjih petnajstih mesecih smo se od njega naučili zelo veliko. Zahvaljujemo se mu za njegovo delo in predanost Žalgirisu,« so zapisali ob slovesu avstrijskega trenerja. Vsaj naslednjo tekmo bo vodil njegov pomočnik, nato pa bo trenerski stolček prepustil slovenskemu strokovnjaku.

Jure Zdovc je nazadnje vodil Metropolitans, pred tem pa vodil Cedevito, AEK, Gaziantep, Spartak St Petersburg, Bosno in Split.

Sorodne objave