“Ne Dončić ne Jokić, z nami bi lahko igral samo Bogdanović”

V Italiji sta o starih časih za medije spregovorila dva nekdanja srbska košarkarska asa, Saša Đorđević in Predrag Danilović, tudi tokrat pa ni šlo mimo vroče teme, ki sliši na ime Luka Dončić.


Na dogodku posvečenem jugoslovanski košarki, ki je potekal v sklopu največjega italijanskega športnega festivala in ga organizira znamenita Gazzetta della sport, so poleg Predraga Danilovića in Saše Đorđeviće spregovorili še drugi imenitni gostje. Tu sta bila tudi trener Boša Tanjević in Mihovil Nakić, član reprezentance Jugoslavije, ki je leta 1980 osvojila zlato medaljo na olimpijskih igrah v Moskvi. Najzanimivejši govornik med njimi je bil Đorđević, ki je dejal, da je bila mala skrivnost jugoslovanske šole košarke, poleg talenta, instinkta in timskega duha, to da so imeli sposobnost nasprotnika “prevarati” in maksimalno izkoristiti njegove slabosti. Poudaril je tudi, da je za njegova generacijo košarkarjev bila Italija daleč najbolj zaželena država za nadaljevanje kariere v tujini:

Lahko sem izbiral v katerem klubu v Evropi bom nadaljeval kariero, ampak ko je prišel poziv iz Milana, drugih ponudb nisem želel niti vzeti v obzir.”

Ko sta kasneje Danilović in Đorđedvić skupaj spregovorila še o prihodnosti, so vsi v Trentu pričakovali, da bo pogovor nanesel na Luko Dončića in Nikolo Jokića, najuspešnejša košarkarja iz našega prostora v ligi NBA. Zbrane sta na to presenetila in na to tematiko v en glas odgovorila: “Oba sta fantastična igralca, ampak z nami bi lahko igral samo Bogdan Bogdanović.”

Foto: NBA

Sorodne objave