Damir Markota o svojem nekdanjem klubu

Obeta se zanimiv obračun med Cedevito Olimpijo in Mornarom iz Bara, ki proti Zmajem načrtujejo svojo prvo zmago v ligi ABA.


Trener Mornara Mihail Pavićević si še posebej želi zmage nad Cedevito Olimpijo, saj ima z bivšo Cedevito na računu šest porazov, medtem ko je proti Olimpiji uspešnejši, saj je proti Ljubljančanom dvakrat zmagal. »Cedevita Olimpija je ena boljših ekip v ligi, po Crveni zvezdi, zagotovo ena najkvalitetnejših. O tem priča tudi njen štart v tem tekmovanju. Čaka nas težka tekma, iz dveh razlogov: kvaliteta nasprotnika in naše slabše stanje, ki je še toliko bolj problematično. Daleč smo od dobre igre, od tega kar sem planiral in pričakoval«, za KKM pripoveduje Pavićević.

»V soboto nas čaka izjemno težka tekma. 40 minut moramo biti fokusirani tako v napadu kot v obrambi, če želimo presenetiti enega favoritov za končno zmago v ligi ABA. Ta tekma za nas res ni prišla v pravem trenutku, saj imamo za sabo 6 porazov in serijo izkazanih slabosti. Toda tako ne moremo dalje, spremeniti moramo odnos do igre,« še dodajo strateg Mornara.

Markota nekoč v Olimpiji, danes z velikim spoštovanjem do kluba

V tej sezoni dres Mornara nosi tudi izkušeni Damir Markota. Hrvat je v letih 2010-2012 nastopal za takratno Union Olimpijo. Ljubljančani so v tistem obdobju nastopali še v Evoligi, v zeleno-belem dresu pa je Markota dosegal 8,8 točke na tekmo.

“Mislim, da ni potrebno, da preveč razmišljamo o Cedeviti Olimpiji, z vsem spoštovanjem do njihovih nastopov v ABA ligi. Po drugi strani kažejo tudi slabost v EuroCupu. Misliti moramo izključno na sebe in svojo igro. Upam, da se bomo dobro pripravili, zmagali in pozabili kar je bilo,” se Markota nadeja premika v smer zmagovanja.

Igralec, ki je eno sezoni prebil tudi v ligi NBA ostaja optimist. “Če hočemo doseči velike stvari, moramo dobiti velike tekme. To je idealen test za nas, da vidimo kje smo, kaj smo in kako smo. Verjamem v zmago.”

Photo: HRT Sport

Sorodne objave