Jaka Blažič v Ljubljani: “Ne korak nazaj, ampak nov izziv”

Po šestih letih igranja po Evropi se je slovenski košarkar Jaka Blažič vrnil v Ljubljano. Postal bo član nove Cedevite Olipije, kjer od njega pričakujejo veliko odgovornost in vlogo nosilca igre.


Obljube po konkretnejših okrepitvah novega kluba so se uresničile, ko je direktor Cedevite Olimpije Sani Bećirović svoje lovke vrgel na Jako Blažiča. “Pohvaliti moram upravo. Sani Bečirović se je zelo zavzel, da sem prišel v Ljubljano. Videl sem, kako poteka sestava ekipe, in mi je bila zgodba všeč. Po šestih sezonah prija, da se za eno vrnem v Ljubljano. Vsi pravijo, da je to morda korak nazaj. Jaz pravim, da je zame to nov izziv. Upam, da se bo tako tudi izteklo,” je za Sportal dejal Jaka Blažič.

Preden je z Olimpijo podpisal enoletno pogodbo, je bil v pogovoru tudi z Valencio in Panathinaikosom, toda konkretne ponudbe ni dobil. Ob prihodu na prvi trening ga je pričala oranžna oprava, dres značilen za Cedevito. Na zeleno bo moral počakati vse do začetka sezone, kjer bodo Zmaji v Ljubljani doma igrali v zeleni v gosteh pa v oranžni barvi. “Malce je bil čuden občutek. Tudi, ko sem dobil dres za trening, ni bilo nikjer zelene barve. Čakamo na drese. Mislim, da je projekt dober, resen. Cedevita je bila zelo stabilen klub v Zagrebu. Olimpiji je v zadnjih letih manjkala finančna stabilnost. Ljubljana to potrebuje. Prva sezona je pomembna, da dobimo podporo Ljubljane in celotne Slovenije in gradimo na tem ter dosežemo uspehe. Cilj Olimpije v prihodnosti je Evroliga,” je poudaril zlati slovenski reprezentant.

Pri novem delodajalcu od njega pričakujejo, da bo eden glavnih nosilcev igre. Sam verjame, da je te naloge sposoben: “Nekaj izkušen kot nosilec že imam, ko sem bil pri Andori, Crveni zvezdi. Veselim se tega. Košarkarsko sem dovolj zrel, tudi osebnostno sem zrasel. Verjamem, da lahko kot nosilec pomagam Olimpiji. Karakterno je ekipa zelo dobra. Ključ do uspeha je nepopustljivost, borbenost. Dosti časa imamo, da se spoznamo, uigramo in privabimo ljudi nazaj v Stožice.”

Sorodne objave