Božič zopet dan poslastic lige NBA

Za ljubitelje Lige NBA božični dan predstavlja predvsem tri stvari: družino, hrano in košarko. Tudi tokrat je vodstvo lige poskrbelo, da košarkarski sladokusci ne bodo ostali ravnodušni.


Po pestrem poletju, v katerem je prišlo do zelo odmevnih prestopov, ljubitelji košarke zdaj z nestrpnostjo čakajo začetek nove sezone. Kot običajno se bo eden izmed vrhuncev rednega dela zgodil 25. decembra, ko se bodo v mestnem obračunu pomerili Los Angeles Lakersi in Los Angeles Clippersi. LeBron James in Anthony Davis proti Paulu Georgeu in MVP-ju finala iz prejšnje sezone Kawhiju Leonardu.

Razočarala ne bo tudi Zahodna konferenca, kjer se bosta v Chase Centru v San Franciscu udarila Golden State Warriors (najverjetneje še vedno brez poškodovanega Klaya Thompsona, a z D’Angelom Russllom) in Houston Rockets, ki bodo v novo sezono vstopili z udarnim tandemom James Harden – Russell Westbrook.

V Pepsi Centru bo med drugim tudi obračun med Denver Nuggetsi, s katerimi je pogodbo v petek sklenil Vlatko Čančar, in New Orleans Pelicansi, na čelu s prvim izborom letošnjega nabora, Zionom Williamsonom. Seveda tu ne gre pozabiti še na Denverjevega Nikolo Jokića.

Tekme z dolgo tradicijo

Tekme na božič so se začele daljnega leta 1947 oz. v drugem letu ustanovitve lige. Od tedaj so na božični dan igrali vsako sezono, z izjemo leta 1998, ko je bila zaradi t. i. ‘lockouta’ sezona 1998/99 skrajšana kar za polovico. Od nekdaj pa je mnenje v Ameriki glede božičnih tekem močno deljeno. Nekateri verjamejo, da je na ta dan stopiti na parket igralcu v čast, spet drugi menijo, da košarkaši ne morejo preživeti praznika z družino. Kljub vsemu božične tekme ostajajo ene najbolj gledanih v rednem delu sezone.

Sorodne objave