Nekdanji košarkarji Olimpije dominirali na obračunu med Joventutom in Iberostarjem

Joventut Klemna Prepeliča in Alena Omića se po katastrofalnem začetku prvenstva počasi vzpenja. V 9. krogu španskega prvenstva je porazil četrtouvrščeni Tenerife Iberostar (77-73), tudi v tem moštvu pa lahko najdemo dve znani imeni, vsaj tistim ki spremljajo slovensko klubsko košarko.


Klemen Prepelič je tekmo končal pri 18 točkah, s čimer je bil znova prvi strelec svojega moštva. Na ta način Prepelič nadaljuje z odlično strelsko formo v španskem prvenstvu, kjer beleži povprečje kar 21.6 točke na tekmo. Alen Omić je dodal 8 točk, ob tem pa zbral še 7 skokov.

Prvi strelec Iberostarja je bil Giorgi Shermadini (20). V sezoni 2010–2011 je Gruzijec igral tudi za Union Olimpijo. Garderobo si je takrat delil tudi s Sasujem Salinom, drugim strelcem Iberostarja na tej tekmi (15). Finec je v Ljubljani preživel kar 5 letu (2010-2015). Glede na to, da sta v začetku svoje kariere za Union Olimpijo igrala tudi Omić in Prepelič so obračun med Joventutom in Iberostarjem tako zaznamovali kar štirje nekdanji Zmaji.

Foto: Basketball Champions League

Sorodne objave