Gregor Glas okrepil srbski Dynamic

Mladi slovenski reprezentant Gregor Glas je okrepil beograjski KK Dynamic. Včeraj je s klubom podpisal svojo prvo profesionalno pogodbo. Z Dynamicom bo nastopal v ligi ABA 2 in Srbski košarkarski ligi.


Gregor Glas je nase opozoril že na letošnjem evropskem prvenstvu U18 v Grčiji, kjer je bil s 14,4 točkami na tekmo najboljši strelec Slovenije. 198 cm visoki 18-letnik je na istem prvenstvu s slovensko reprezentanco osvojil tudi bronasto medaljo. Tuje mu ni niti nastopanje za člansko reprezentanco, saj je za njo debitiral že pri sedemnajstih letih

“Presrečen sem, da sem prišel v Dynamic, klub ki ima odlične pogoje za napredek in razvoj mladih igralcev, to je bil eden izmed glavnih razlogov, da sem se odločil za prihod. Hvaležen sem upravi in trenerju za izkazano zaupanje, potrudil se bom, da maksimalno izkoristim to priložnost. Menim, da imamo zelo zanimivo in kvalitetno moštvo, med seboj se dobro razumemo in ko se še malo uigramo bomo težak nasprotnik vsem ekipam v KLS in ABA 2. Komaj čakam, da se v soboto proti Zlatiboru postavim na parket, z ramo ob rami z novimi soigralci,” je ob podpisu pogodbe povedal Glas, ki bo, kot je dejal, prvenec najverjetneje dočakal v soboto proti Zlatiboru.

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: KK Dynamic Beograd

Sorodne objave