Šok v NBA: DeAndre Ayton padel na doping testu!

DeAndre Ayton, ki je bil na lani kot prvi izbran v ligo NBA, je bil pozitiven na doping testu za diuretike.


Zaradi kršitve protidopinških pravil je bil Ayton nemudoma supsediran. Iz lige so tako sporočili, da bo moral zaradi pozitivnega testa za diuretike počivati kar 25 tekem. Govora je o zdravilih, ki pripomorejo k hitrejšemu izločanju tekočin iz organizma. Ayton trdi, da je te substance zaužil nenamerno, ameriški mediji pa že poročajo, da združenje košarkarjev lige NBA pripravlja zahtevo za zmanjšanje oz. preklic kazni. Diuretiki so prepovedani, ker lahko prikrijejo uporabo drugih prepovedanih snovi. V Aytonov prid govori dejstvo, da so kasneje izvedli še en test, ki pa ni pokazal uporabe kakršnihkoli drugih prepovedanih snovi.

Želim se opravičiti svoji družini, celi organizaciji in skupnosti Sunsov, soigralcem, partnerjem, našim navijačem. To je bila nenamerna napaka, ampak na žalost sem v svoje telo vnesel nekaj za kar se nisem zavedal. Zavedam se, kako ima lahko ta žalostni pripetljaj posledice za druge in za to mi je žal. Zelo sem razočaran, ker sem se izneveril svoji ekipi. Skupaj z združenjem igralcev lige bomo delali na primeru in upam na pozitivno rešitev,” je v izjavi za javnost takoj po incidentu povedal mladi center.

Svoje je dodal tudi generalni menedžer moštva Phoenix Suns, James Jones: “V imenu Phoenix Sunsov, s trenerjem Montyem Williamsom sva razočarana nad dejanji DeAndreja Aytona, ki so privedli do pozitivnega dopingtesta in njegove suspenzije. To ni v skladu z prepričanji, ki jih zagovarja to moštvo. DeAndre je izrazil globoko obžalovanje. Kljub temu, da je suspendiran, mi smo še naprej posvečeni njegovemu razvoju na teren in tudi izven. Njegovega prekršek ne jemljemo lahko in želimo, da razume kakšen vpliv bo to imelo na organizacijo Sunsov.”

Foto:

Sorodne objave