Goran Dragić ključen pri ‘skalpiranju’ Milwaukeeja!

Dragićev Miami je v neizprosni tekmi ukradel zmago Milwaukeeju na njihovem domačem parketu. Slovenski košarkar je bil ključni igralec Vročice v končnice, ki se je zavleka v podaljšek. Po izčrpanosti in živčnih trenutkih obeh ekip je Miami prevladal s 131:126. Zadnji dve točki na tekmi je dosegel prav Dragić, ki je v statistiko vpisal 25 točk, 6 skokov in 8 asistenc.


Miami je dobil še drugo tekmo v uvodu sezone, tokrat proti zloglasnim Bucksom, ki z MVP-jem lanske sezone Giannisem Antetokoumnpom sodijo v ožje favorite za nov šampionski prstan.

Milwaukee je nadziral celotno srečanje in v tretji četrtini vodil že za 21 točk. Miami se vendarle ni predal in zadnjo četrtino dobil s kar 39:28. Toda po štirih zaporednih zgrešenih prostih metih Vročice v zadnjih devetih sekundah, je ta izkupiček zadostoval le za podaljšek. Antetokoumnpo je praktično v zadnji desetinki popravil met Chrisa Middletona iz obupa in izenačil za dodatnih pet minut igre.

V podaljšku sta iz igre obe ekipi metali grozno, točke pa so praktično prihajale le iz linije prostih metov. Te je Miami zapravljal kot po tekočem traku, toda na njihovo srečo se Bucksi v napadu v podaljšku niso znašli. Krive sta bile predvsem izključitvi Antetokoumnpa in Middletona, oba pa sta svojo šesto osebno prejela ob prekršku nad Dragićem, ki je odigral odlično, ne zgolj v napadu ampak tudi v obrambnih akcijah.

Sicer so se v zadnjih minutah pri prostih metih tudi njemu tresle roke. Po tem ko je v podaljšku zgrešil tri zapored, je bil Milwaukee kljub vodstvu Miamija konstantno za petami Gogiju in druščini. Toda v ospredje je stopila obramba. V zadnjih sekundah je imel Milwaukee po zgrešenem metu Dragića hiter protinapad za izenačenje, toda za akcijo srečanja je s silovito blokado poskrbel Bam Adebayo. Slovenski organizator igre je nato le še potrdil zmago z dvema prostima metoma, ki ju je zlahka zadel.

Sorodne objave