K40: Biro Caffe do zmage nad Sotočjem

Prvi krog 2. lige je postregel še s tekmo med Biro Caffejem iz Orehka in Sotočjem. Domačini so z dobrim strelskim večerom ugnali goste z 62:53.


Tekma se je začela izjemno za domače, ki so hitro povedli z osmimi točkami naskoka. Ob koncu prve četrtine so domačini pobegnili na razliko desetih točk. Gostje so dvakrat med tekmo ogrozili domačine, vendar niso prišli do vodstva. V zaključku so igralci Biro Caffeja s serijo trojk naredili varno prednost in tekmo mirno pripeljali do konca. Pri domačih je 20 točk dosegel Aljoša Lončar. Pri gostih sta po 13 točk dodala Matej Novak in Matic Gregorc.
2. krog – 2. Liga
Biro Caffe : KK Sotočje 62:52 (16:6, 21:19, 13:16, 12:12)
Statistika tekme

IZJAVI PO TEKMI:

Samir Ćeman, Biro Caffe: Kot ekipa smo se v prvi tekmi izkazali za posameznike, ki delujejo dokaj sinhrono. Čez vso tekmo smo držali tempo, kar nam je omogočilo, da posameznikom, ki odlično prodiramo, tega sploh ni bilo treba izvajati. Glede na našo četrto srečanje kot ekipa smo dokazali, da imamo tudi odlično strelsko zasedbo, sploh razgretega Lončarja, ki nam je pomagal držati nasprotnika na sigurni distanci. V tretji četrtini smo sicer malo popustili, a smo se z dobro obrambo, nekaj ukradenimi žogami spet uspešno odlepili na varno prednost. Uspešne so bile tudi menjave s klopi in z nesebično igro smo tekmo pripeljali do zmagovitega konca. Mislim, da smo resen kandidat za finale 2. lige. Vsa čast fantom! Vesel sem, da sem lahko del take ekipe. Čestitke nasprotnikom za pošteno igro!

Leon Palamar, KK Sotočje: Borbena tekma z obeh strani. Nasprotniku čestitamo za zmago. V naši igri je bilo preveč napak tako v napadu, kot v obrambi. Do naslednje tekme bomo poskusili popraviti naše napake in upamo na boljši rezultat.

Foto: Liga K40

Sorodne objave