Golden State na krilih Duranta “končno” v polfinalu

Golden State Warriors so danes ponoči po šetstih napornih tekmah vendarle izločili trdožive Los Angeles Clippers, ki so se trenutnim prvakom presenetljivo dobro upirali. Pred občinstvom Los Angelesa je blestel Kevin Durant in svojo ekipo popeljal do odločilne zmage s 125:106.


Durant je eksplodiral že v prvem polčasu in do polovice srečanja nabral 38 točk. S tem je tudi presegel osebni rekord za število točk v enem polčasu, ob koncu tekme pa jih je zbral 50. Več točk je v enem polčasu končnice v celotni zgodovini dosegel le Sleepy Floyd (39).

Odločilna je bila druga četrtina pred začetkom katere so Clippersi celo vodili z dvomestno prednostjo. Gostje iz Oaklanda so jih najprej ujeli nato pa je Durant s serijo 11 točk (delni izid 11:4) svojo ekipo popeljal v občutnejše vodstvo. Golden state je na odmor odšel s prednostjo 19 točk, in nasprotnikom do konca tekme ni več pustil, da pridejo blizu.

“V pripravah smo si ogledali film prejšnje tekme. Jasno je bilo, da smo bili preveč sproščeni, zato smo slabše igrali v obrambi. Danes smo jih bistveno bolj pritisnili, nismo jim dopuščali lahkih metov,” je po tekmi razložil Durant.

V polfinalu se obeta odličen obračun dveh visokoletečih ekip, saj se bo Golden State pomeril prot Huston Rockets. Prva tekma bo v noči na ponedeljek.

Sorodne objave