Denver in San Antonio gresta v sedmo tekmo

San Antoniu je po dveh zaporednih porazih doma uspelo izsiliti sedmo in odločilno tekmo proti Denver Nuggets. Ostroge so slavile s 120:103.


V najbolj izenačeni seriji letošnje končnice je San Antonio poskrbel, da bo o zmagovalcu dveh odličnih ekip odločala zadnja tekma. Ta se bo odvila v noči na nedeljo, podporo pa bo na domačem terenu imel Denver.

Spursi so po dveh porazih ohranili mirne glave in z odlično napadalno igro pred domačim občinstvom prišli do izenačenja v zmagah. Na njihovi strani je predvsem statistika zadetih metov iz igre (57 odstotkov), in pa toliko slabša učinkovitost Denverja, ki je bil skromen predvsem iz razdalje. V tej seriji se je pokazalo, da Denver ob zadetih trojkah srečanje navadno dobi, met iz igre pa je roko na srce stekel zgolj Nikoli Jokiću.

Odlični srbski center je za Nuggetse prispeval rekordnih 43 točk, kar je največ v zgodovini končnic te franšize. Najboljši košarkarji San Antonia so bili LaMarcus Aldridge (26 točk, 10 skokov), DeMar DeRozan (25) in Rudy Gay (19). S skupinskim trudom so Spursi izničili neverjeten učinek Jokića, ki je dobro igro v izločilnih bojih le še potenciral.

Na zadnji tekmi bo prednost domačega terena skušal izkoristiti Denver, ki je tudi ekipa z največ domačimi zmagami v rednem delu prvenstva. Zmagovalca v polfinalu čaka Portland.

Sorodne objave