Glas in Partizan preveč za Krko

Košarkarji Partizana so na prvi tekmi 18. kroga prišli do nove zmage. Domača Krka ni našla recepta za zmago nad močno favorizirano ekipo Željka Obradoviča. Na koncu so tekmo izgubili za 16 točk.


V dvorani Leona Štuklja se je pred 720 gledalci začel nov krog Jadranske lige. Novomeščani so gostili Partizan. Že v prvi četrtini so Beograjčani pokazali zakaj so favoriti in po 10ih minutah vodili za 12 točk. V zadnjih 10 minutah prvega polčasa so se prebudili tudi domači košarkarji, ter zmanjšali prednost na 9. Na žalost Krke to ni bilo dovolj, saj so gostje bolje odigrali drugi polčas, ter na koncu slavili z izidom 63:79.

V vrstah Krke se je s 15 točkami najbolje izkazal Rok Stipčević. Po 10 sta jih dodala tudi oba Lapornika. Na strani gostov je bil prav tako s 15 točkami najbolj razpoložen Balša Koprivica. Dobro je odigral tudi mladi Slovenec Gregor Glas. Tekmo je začel v prvi peterki in v dobrih 18ih minutah igre dosegel 7 točk, 4 skoke in 2 podaji.

Partizan se je s 14. zmago prebil na vrh lige. Vendar pa ima 2 tekmi več od trenutno drugo uvrščene Zvezde. Krka se s 3 zmagami in 13 porazi nahaja tik nad dnom lestvice. Slabši od njih so samo še košarkarji Splita.

Foto: Krka/Drago Perko

Sorodne objave