Dončić ostal brez prve peterke

Znani sta prvi peterki, ki bosta 20. februarja začeli letošnjo All Star tekmo. Med njimi letos ni našega zvezdnika Luke Dončića. Več glasov sta med branilci na zahodu dobila Stephen Curry in Ja Morant.


Danes ponoči sta bile objavljene obe začetni postavi za tekmo vseh zvezd. Na vzhodu bodo poleg kapetana Kevin Duranta začeli lansko letni MVP tekme Giannis Antetokounmpo, Joel Embiid, Demar DeRozan in mladi Trae Young.

Ekipa zahoda bo letos prvič bo dveh letih začela tekmo brez Dončića, ki se je uvrstil na tretje mesto med branilci. Pred njim sta bila super zvezdnik Stephen Curry in eden najboljših mladih košarkarjev Ja Morant. Poleg njiju bodo na parketu začeli tudi kapetan ekipe LeBron James, aktualni MVP lige Nikola Jokić in presenetljivo Andrew Wiggins. Za kanadskega košarkarja bo to tudi prva All Star tekma v karieri. V ligo je sicer prišel kot prvi izbor na naboru leta 2014, vendar pa si do sedaj še ni prislužil mesta na tekmi zvezd. Nekateri navijači se sicer ne strinjajo s tem in menijo, da bi si njegovo mesto bolj zaslužili nekateri drugi košarkarji.

Začetne peterke so bile izbrane na podlagi glasov navijačev, igralcev in novinarjev. Najmočnejšo besedo so imeli gledalci, ki so prispevali 50% glasov. Preostalih 50 odstotkov pa se je razdelilo med košarkarje in novinarje, oboji 25.

Preostanka ekip bosta znana prihodnji teden v četrtek. Najverjetneje bo med njimi svoje mesto dobil tudi Luka Dončić.

Sorodne objave