Odlični Samar premalo za zmago nad Joventutom

Sinoči so košarkarji Fuenlabrade gostili Joventut. Gostje iz Badalone so opravičili status favorita in srečanje dobili z 22 točkami prednosti. Kljub porazu pa se je razigral slovenski mladi up Žiga Samar, ki je končal z najvišjo efektivnostjo.


Danes zvečer so košarkarji ekipe Urbas Fuenlabrada po več kot mesecu dni znova stopili na parket. V dvorani Pabellón Fernando Martín so gostili Joventut, ki poleg državnega prvenstva nastopa tudi v Eurocupu.

V prvi četrtini smo spremljali izenačen obračun, ki so ga za točko dobili domačini iz predmestja Madrida. Na žalost domačih navijačev pa so v nadaljevanju pobudo prevzeli gostje in dobili vse tri naslednje četrtine. Na koncu so slavili z rezultatom 82:104, ter se z 10. zmago sezone povzpeli na 4. mesto lige.

Pri Joventutu se je najbolj izkazal Španec Ferran Bassa, ki je dosegel 18 točk in 7 podaj. V vrstah Fuenlabrade je najvišje število točk dosegel 27-letni Jovan Novak, in sicer 17. Od Srba je bil pri domačinih bolj efektiven zgolj naš Žiga Samar. Tekmo je začel v prvi postavi, ter v 20ih minutah igre dosegel 15 točk, 3 skoke in 3 podaje. Razpoložen je bil pri metu za tri. V štirih poskusih je zgrešil samo enkrat.

Sicer mladi Jeseničan, ki je predvčerajšnjim slavil svoj 21. rojstni dan po tekmi ni bil najbolj zadovoljen. Pravi, da morajo kot ekipa igrati bolje. Njegove misli pa so že usmerjeni proti ponedeljkovi tekmi, ko v Fuenlabrado prihaja Zaragoza.

Foto: Sportzshala

Sorodne objave