Evropski prvak se vrača v Olimpijo

Potem ko je Cedevita Olimpija sporočila, da se v Ljubljano vrača Mirko Mulalić so iz Stožic sedaj sporočili, da je dvoletno pogodbo podpisal tudi Saša Zagorac. Kot Mulalić je tudi Zagorac otrok Olimpije, ki je leta 2017 osvojil naslov evropskega prvaka s slovensko reprezentanco.


Pri 35 letih bo Saša Zagorac zagotovo eden izmed najizkušenejših članov ljubljanskega moštva. Za Zmaje je namreč zaigral že v sezoni 2003/04 in takoj osvojil naslov državnega prvaka. Pred tem je nastopal tudi za vse mladinske selekcije Olimpije.

V svoji karieri je Zagorac igral za številne domače in tuje klube, v Španiji je oblekel dres Melille, Gandie in Menorca, nato pa je nekaj časa preživel tudi v Iranu, kjer je v sezoni 2010/11 nosil dres Shiraza. Kar dvakrat je bil najboljši strelec slovenskega državnega prvenstva, kar mu je uspelo v dresu Postojne in Zlatoroga, kjer je v sezoni 2014/15 dosegal 18,9 točke in 7,7 skoka.

V sezoni 2015/16 se je vrnil k Union Olimpiji, nato pa je zaigral še v Bolgariji, Rusiji in na Madžarskem. Lansko sezono je pričel pri bahrainskem Al-Riffi, zaključil pa jo je pri poljskem Trefl Sopotu, kjer je beležil povprečje 13,8 točke, 5 skokov in 1,7 podaje. Zagorac je bil ob vrnitvi v Ljubljano zelo srečen, kar je potrdila tudi njegova prva izjava za novi-stari klub. “Občutki ob povratku v Ljubljano so fenomenalni. Celotna zgodba mi je zelo zadišala že ob prvem stiku, ko smo začeli s pogovori. Vesel sem, da sem spet v Cedeviti Olimpiji. Verjamem v ta projekt, v to zgodbo in upam, da bo moštvo sestavljeno tako, kot so si zaželeli v vodstvu kluba. Mi pa moramo temu slediti na parketu.”

“Kot smo napovedali, smo počasi začeli s sestavo moštva za novo sezono. To ni enostavno, glede na to, da smo imeli veliko igralcev pod pogodbo in zaradi česar je bilo potrebno najti način, da se razidemo na kakovosten način, kar menim, da nam je v večini primerov uspelo. V torek smo podpisali dogovor z dvema igralcema, dvema domačima igralcema, Mirkom Mulalićem in Sašo Zagoracem. Mislim, da sta to igralca, ki lahko pomagata v uresničevanju ciljev, ki jih želimo doseči, saj imata oba veliko izkušenj z igranjem v Ligi ABA in slovenskega državnega prvenstva. Verjamem, da se bosta vklopila v način igre, kakršnega bomo želeli gojiti v naslednji sezoni,” je povedal trener Cedevite Olimpije Slaven Rimac, športni direktor Sani Bečirović pa je dodal: “Saša Zagorac je zelo izkušen domači košarkar, otrok ljubljanskega kluba, v svoji karieri pa se je dokazal praktično povsod, kjer je stopil na parket. Njegove vodstvene sposobnosti, na in izven igrišča, bodo zagotovo v veliko korist vsem soigralcem in glavnemu trenerju Slavenu Rimcu, podobno, kot je to veljajo, ko je Saša nosil dres slovenske reprezentance leta 2017 in bil v pomoč in oporo selektorju Igorju Kokoškovu.”

Sorodne objave