Ekipi Dragića in Dončića nista med favoriti

Poletna tržnica v ligi NBA se bliža koncu, saj je večina prostih velikih košarkarskih imen že izbrala novega delodajalca. Največji izplen prestopnega roka sta prav gotovo odnesli obe ekipi iz Los Angelesa, visoko pa bi lahko kotirali tudi Brooklyn Netsi. Zaradi odhoda Kawhija Leonarda so močno oslabljeni aktualni prvaki Raptorsi, kot kaže pa se je končala tudi dinastija Golden State Warriorsev. Delnice Dallas Mavericksov in Miami Heata, vsaj glede na igralski kader, ne kotirajo izjemno visoko.


Zmagovalci prestopnega roka so prav gotovo pri Los Angeles Lakersih in Los Angeles Clippersih. Slednji so s Kawhijem Leonardom in Paulom Georgom dobili dve izjemni okrepitivi. Leonard je Toronto praktično sam popeljal do šampionskega prstana, George pa je bil eden izmed paradnih konjev Oklahome. Lebron James je dobil izjemno pomoč v obliki Anthonyja Daviesa, Jezernikom pa se je pridružil tudi ostrostrelec Danny Green. Green je pred leti, v času “lockouta” igral tudi za ljubljansko Olimpijo.

Netsi čakajo na rehabilitacijo Duranta, Bojevniki povsem prevetrili moštvo

S prihodom Kevina Duranta v Brooklyn so pri Netsih postavili piko na i, pri izgradnji izjemnega moštva. Poleti so namreč sem prispeli še Kyrie Irving, DeAndre Jordan in Taurean Prince. S takšnimi okrepitvami bi Netsi veljali za ene izmed favoritov na Vzhodu in za favorite za osvojitev lige sploh, vendar morajo sedaj počakati na okrevanje Kevina Duranta. Slednji je v pretekli sezoni namreč staknil poškodbo ahilove tetive, ki bi se lahko vlekla še celotno prihodnjo sezono.

Pri Durantovem bivšem moštvu iz Oaklanda je prav tako zapihal vihar sprememb. Golden State je zapustilo kar 11 igralcev, prišlo pa je 10 novih. Odšel je tudi legendarni Andre Igoudala, zvestobo franšizi pa je še naprej obljubil Klay Thompson, ki pa bo zaradi poškodbe prav tako spustil velik del prihodnje sezone.

Dallas pričakoval še eno veliko okrepitev, Miami dobil zgolj Butlerja

Mark Cuban je v tem prestopnem roku želel pripeljati še enega košarkarja, ki bi dopolnil dvojček DončićPorzingis. Govorilo se je o kar nekaj imenih, nazadnje pa je največja okrepitev ostal Delon Wright, ki je prišel iz Memphisa. Pod košem bo Porzingisu pomagal, še en velikan, Boban Marjanović, za mete z razdalje pa bo skrbel Seth Curry. Mavericksi se bodo tako zanašali predvsem na to, da Porzingis najde formo v kateri je igral pred poškodbo in, nadgradnjo v predstavah Luke Dončića.

Miami Gorana Dragića se je sicer okrepil z Jimmyjem Butlerjem, ob tem pa izgubil Richardsona in Hassana Whitesidea.

Končnica vsaj za Dallas ne bi smela biti vprašljiva, ameriški mediji pa niti Miamiju niti Dallasu ne napovedujejo vključitve v boj za najvišja mesta.

Avtor: Timotej Prosenc

Sorodne objave