Eurobasket se bliža, še prej pa tekmi proti Švedski in Veliki Britaniji

Laško – Slovenska ženska članska izbrana vrsta se v Laškem zavzeto pripravlja na drugi zaporedni nastop na evropskem prvenstvu. Misli deklet in strokovnega štaba so povsem osredotočene na dvoboje v Nišu, saj nas do začetka skupinskega dela ženskega EuroBasketa loči še 22 dni. Po napornih treningih se bodo reprezentantke razveselile novih dveh pripravljalnih tekem. V Trbovljah se bodo na turnirju ”Orbit dvojček” danes in jutri pomerile s Švedsko ter Veliko Britanijo.


Tokratnih pripravljalnih tekem v Trbovljah se še posebej veselijo selektor Damir Grgić, kapetanka Nika Barič in mlada Merisa Dautović, saj se bodo predstavili navijačem v svojem rojstnem kraju. ”Zelo sem vesela, da bomo znova igrali v mojem domačem kraju in bom srečala prijatelje s katerimi se že dolgo nisem videla. Upam, da se bodo navijači zbrali v velikem številu. Naša forma je trenutno resda še daleč od tiste prave. Je pa pomembno, da se dvigujemo s treninga v trening. Na turnirju v Laškem smo pokazale dva različna obraza. Tudi slabša predstava proti Hrvaški pa nas ni potrla. Poraz je bil dobra šola in nova motivacija ter zagon za naprej. Mi smo ekipa, ki potrebuje veliko treningov in v zadnjih dneh smo dobro delali. V Trbovljah nas naprej čakajo Švedinje, ki jih dobro poznamo. Gre za veliko bolj izkušeno od ekipo od nas, a z našo borbo in željo verjamem, da se jim bomo dobro zoperstavile,” je povedala kapetanka Baričeva. Vzdušje v slovenski reprezentanci je še naprej odlično. Zala Friškovec se po poškodbi stegenske mišice postopoma vrača v poln proces treninga, je pa zaradi bolečin v peti nekaj počitka dobila Tina Cvijanovič.

Obračuna proti Švedinjam in Britankam bosta pravi test trenutne forme Grgićevih izbrank. Gre namreč za odlični ekipi, švedski reprezentanci pa strokovnjaki namenjajo kar eno izmed tihih vlog favoritinj na evropskem prvenstvu. Na to opozarja tudi Grgić. “Tekmi proti Češki in Hrvaški smo s strokovnim štabom temeljito analizirali. Videli smo, kje delamo napake in tudi temu posvetili delo na zadnjih treningih. Dekleta zelo zavzeto vadijo in trenutno gre vse po načrtih. Čakata nas tekmi z dvema kvalitetnima nasprotnikoma. Švedinje imajo na prvenstvu velika pričakovanja, saj si želijo uvrstitve med najboljših pet ekip. Imajo res dobro zasedbo in tekma bo pravi test naše trenutne pripravljenosti. Britanke v Slovenijo še niso prispele v kompletni postavi, prav tako pa gre za zelo močno reprezentanco, ki zna presenetiti na samem prvenstvu. Veseli me, da se bomo znova predstavili v Trbovljah in navijače vabim, da nas podprejo v velikem številu.” Švedsko nekateri strokovnjaki trenutno celo uvrščajo med kandidatke za tretje mesto. V pripravljalnem obdobju so Švedinje sicer dvakrat izgubile proti Rusiji (58:62 in 51:65), za Britanke pa bo dvoboj v Trbovljah prvo merjenje moči v pripravah na EuroBasket.

PRIPRAVLJALNI TEKMI V PRIPRAVAH NA EVROPSKO PRVENSTVO 2019

TURNIR ORBIT DVOJČEK, Trbovlje – dvorana Polaj

Četrtek, 6. junija 2019, ob 18.00

SLOVENIJA : ŠVEDSKA

Petek, 7. junija 2019, ob 19.00

SLOVENIJA : VELIKA BRITANIJA

Foto: KZS/www.alesfever.com

Sorodne objave