Dimec: “Sixt Primorska mi ponuja priložnost, da na svoji športni poti stopim korak naprej”

Slovenski reprezentančni center Žiga Dimec se vrača v Slovenijo, natančneje k novopečenemu državnemu prvaku. K Sixt Primorski Dimec prihaja po avanturi v Litvi, kjer je igral za Lietkabelis. Podpisal je dveletno pogodbo.


Za Dimcem je solidna sezona v litvanski prvi ligi, kjer je z Lietkabelisom nastopal v košarkarski Ligi prvakov in osvojil končno četrto mesto v ligi. Da Dimec pomeni veliko okrepitev za Koprčane se zaveda tudi Jurica Golemac, ki o Dimcu govori v presežkih. “Veseli nas, da smo ekipo Sixt Primorske vsaj za prihodnji dve sezoni dopolnili s slovenskim reprezentantom Žigo Dimcem. Z njegovim prihodom bo naša centrska linija še močnejša. Prepričan sem, da ima Žiga v svoji igri še precej prostora za napredek. Verjamem, da bomo s sodelovanjem zadovoljni vsi.”

26-letnik, ki je v pretekli sezoni, v povprečju dosegal 8,2 točki in dodal še 3,2 skoka, na parketu pa v povprečju preživel 20 minut, je izpostavil da ga veseli predvsem ponovna bližina domačega okolja. “Sixt Primorska mi ponuja priložnost, da na svoji športni poti stopim korak naprej. Ekipa ima visoke cilje, kar mi je izredno všeč. Tudi mesto Koper ponuja ugodno klimo za življenje in se nahaja precej bližje mojega doma, kot je bilo to v minuli sezoni. To so bili poglavitni razlogi, da smo sklenili dvoletno sodelovanje. V novi sezoni si želim, da pod vodstvom Jurice Golemca in ostalih članov strokovnega štaba čim bolj napredujem v igri. Naredil bom vse, da z ekipo ponovimo izjemne dosežke v zadnjem letu. Komaj čakam, da se začnejo tekme ter da primorsko navijaško vzdušje, ki sem ga v Areni Bonifika do sedaj spremljal na daljavo, začutim tudi v živo,” je ob podpisu pogodbe povedal 212 centimetrov visoki Dimec.

Naslednjo sezono bo tako Dimec pomemben člen ob debiju Primorcev v ligi ABA.

Sorodne objave