Epska zmage Crvene zvezde v Evroligi, trojka Američana v zadnji sekundi #video

Crvena zvezda je včeraj zvečer prišla do spektakularne zmage nad Valencio. Američan Lorenzo Brown je s trojko v zadnji sekundi poskrbel za četrto evropsko zmago Beograjčanov, ki je povzročila erupcijo navdušenja med gledalci v dvorani Pionir.


 

Rezultat med Valencio in Crveno zvezdo je bil ob zadnjem napadu Srbov izenačen na 73-73. Odgovornost za vodenje napada je prevzel Brown, ki je prav ob izteku napada hladnokrvno zadel trojko.

Brown, ki je tekmo končal pri 19 točkah je srbskim medijem priznal, da prvotno sploh ni želel metati za tri. “Moja ideja je bila, da grem v prodor. Branilec me je dobro zaprl, nato pa se mi je odprl prostor, da vržem za tri točke, tako da sem vrgel,” je zmagoviti met komentiral Američan. “Ni bilo pritiska. Počutil sem se kot, da gre za običajen met… Ko je žoga šla skozi obroč sem začutil veliko olajšanje,” je še dodal Brown.

Crvena zvezda sedaj samozavestno pričakuje nedeljski obračun s Cedevito Olimpijo v ABA ligi. Trenutno je na četrtem mestu, ima sicer zmago manj kot Cedevita Olimpija. V Evroligi Beograjčani s štirimi zmagami in sedmimi porazi zasedajo 13. mesto.

 

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: MN Press

Sorodne objave