Dragiša Drobnjak: “Jaz verjamem, da gre Olimpija lahko do konca”

Pri Petrol Olimpiji so pred kratkim strokovni štab obogatili z novim članom, saj bo vlogo pomočnika trenerja po novem opravljal tudi Dragiša Drobnjak. Glavni trener Jure Zdovc, ki se je že od začetka zavzemal za imenovanje Drobnjaka na nov položaj pa poudarja, da bo 41-letni novopečeni strokovni delavec imel prav posebno vlogo.


“Vemo, da centri v košarki igrajo ogromno vlogo, da morajo delati umazane in težke stvari. Žoge nimajo veliko v rokah, trenerji pa od njih veliko zahtevamo. V ekipi potrebuješ nekoga, ki se osredotoča le na centre in stalno bedi nad njimi,” je v intervjuju za Sportal povedal Jure Zdovc, ki je potrdil da bo Drobnjak prevzel vlogo trenerja centrov. Gre za funkcijo, ki v Sloveniji ni pretirano poznana in ji v moštvih ne posvečajo prav velike pozornosti. Tega se zaveda tudi Drobnjak. “V naših prostorih takšne vloge pomočnika trenerja skoraj ni, najbrž jo imajo evroligaški in NBA-klubi. Pri nas večina ekip na to gleda kot na še en dodaten strošek, ki ni potreben. Govoril sem, da bi bil rad v ekipi, kjer bi bil zadolžen le za centre. V sistemu, ki ga postavi glavni trener, vidim, kje lahko centri še napredujejo oziroma izboljšajo svojo igro. Ko mi je Jure omenil to idejo, sem bil nad tem navdušen, ker menim, da lahko zelo veliko pripomorem,” je povedal Drobnjak, ki je del svoje kariere v Olimpiji preživel tudi kot igralec in sicer v sezonah 2004-2006 in 2013-2014.

Dragiša Drobnjak je kljub temu, da v višino meri “zgolj” dva meta v svoji karieri večkrat igral tudi na položaju centra. “Skozi kariero sem bil velikokrat nehote vržen v ogenj, da sem igral centra, čeprav je z višino dva metra res težko igrati vlogo centra v evroligi ali eurocupu. Moral sem se prilagoditi in znajti po svoje. Svoje znanje si zdaj želim prenašati naprej in fantom pomagati, kako se postaviti proti morda močnejšim in višjim centrom, kako se odzvati in igrati dobro obrambo,” je še dodal novi-stari član Olimpije.

Tako Drobnjak kot tudi Jure Zdovc verjameta, da se lahko Petrol Olimpija prebija do finala državnega prvenstva, kjer bo najverjetnejši nasprotnik razpoložena Sixt Primorska, glavni letošnji favorit za osvojitev titule. “Zdaj imajo fantje veliko več treningov in skozi treninge vidijo, da lahko napredujejo, na tekmah se je že pokazalo, da gre za povsem drugo ekipo v primerjavi s tisto z začetka sezone. Veseli me, da je samozavest zrasla in da je vzdušje v ekipi zelo dobro. Tudi zadnja tekma proti Rogaški je pokazala, da fantje delajo drug za drugega, da v ekipi ni egoistov in sebičnosti. Zavedajo se tega, da lahko z ekipno igro tudi letos dosežejo velik rezultat, vsi smo svoje individualne cilje podredili ciljem ekipe. Jaz verjamem, da gre Olimpija lahko do konca. Če sem to verjel, ko sem igral v Šentjurju in nam je to uspelo, ne vem, zakaj ne bi letos uspelo še Olimpiji,” je bil optimističen Drobnjak. A najprej morajo Ljubljančani premagati prvo oviro in sicer gorenjski Šenčur. Prvo tekmo četrtfinala je v Stožicah Olimpija dobila za las.

Avtor: Timotej Prosenc

Vir: Sportal

FOTO

 

 

Sorodne objave