Durant prvič spregovoril po poškodbi, ki ga je stala naslova

Kevin Durant, ki si je v finalu Lige NBA natrgal ahilovo tetivo, zaradi česar košarke ne bo mogel igrati predvidoma slabo leto, je po poškodbi prvič spregovoril z mediji.


30-letnemu Durantu je tretji naslov z Golden Stateom vzela poškodba, zaradi katere je najprej izpustil večji del končnice, se nato vrnil na peto tekmo finala, kjer pa se je le še huje poškodoval. Kmalu za tem je v poletnem prestopnem roku poskrbel za odmevno zamenjavo kluba, ko je zapustil Bojevnike in okrepil Brooklyn.

‘Za mojo poškodbo ni kriv Golden State’

Marsikdo je sklepal, da je za poškodbo krivo vodstvo Golden Stata, ki naj bi Duranta sililo, da se čim prej vrne in pomaga v finalu. A dvakratni MVP finala je to v pogovoru za Yahoo Sports zavrnil: “Seveda ne. Kako bi za poškodbo lahko krivil Golden State? Slišal sem take govorice, a med okrevanjem mi nihče ni rekel, kdaj se moram vrniti. Pri tej odločitvi sva sodelovala le jaz in moj osebni trener Rick Celebrini.”

Ko se je začela finalna serija, sva si za cilj zastavila, da zaigram na peti tekmi. Ni kaj, take stvari se zgodijo, nihče ni kriv za poškodbo, to je pač košarka. Gremo naprej, saj me čaka prihodnost, še bom igral,” je bil optimističen nekdanji igralec Oklahome.

Durant je imel izjemno končnico, saj je postal prvi igralec v zgodovini lige, ki je v eni končnici igral vsaj pet tekem, v povprečju dosegal po 30 točk, njegov odstotek metov paje bil 50-40-90 (iz igre, za tri in prosti meti). Na vprašanje, kaj si je mislil, ko so bili navijači Toronta veseli, ko se je poškodoval, pa je v smehu odvrnil: “To je najbrž razlog, da so zadnjič igrali v finalu.”

Sorodne objave