Carmelo Anthony prejel hladen “ne, hvala” za pridružitev k reprezentanci

Carmelo Anthony, dolgoletni reprezentant ameriške košarkarske izbrane vrste, njen najboljši skakalec, strelec in rekorder po ekipnih nastopih, se je po številnih odpovedih za svetovno prvenstvo na Kitajskem ponudil, da vskoči in vnovič okrepi reprezentanco ZDA. Presenetljivo pa mu je vodstvo hladno odgovorilo ‘ne, hvala’.


35-letni Anthony, ki ima v lasti 3 zlata odličja z olimpijskih iger, je s strani opazoval kako najboljši ameriški košarkarji eden za drugim zavračajo nastop na SP na Kitajskem. Odločil se je, da še enkrat več ponudi svoje izkušnje ekipi ZDA, ta pa ga očitno ne ceni več kot nekoč.

»Rad imam Carmela. Veliko je doprinesel v preteklosti, toda za to kar delamo zdaj oz. v fazi v kateri smo kot reprezentanca in cilji, za katere delamo… Mislim, da bi naslanjanje na preteklost bila zgolj distrakcija,« je povedal direktor reprezentance Jerry Colangelo. »Vem kaj počne, vem zakaj se je ponudil. Želi se vrniti v prvi plan in postati en najpomembnejših igralcev, toda… Mislim, da je to treba storiti prek igranja v NBA. Reprezentanca je zanj preteklost,« je hladno prho za Carmela še podkrepil Colangelo.

Medtem, ko bi eden najboljših ameriških reprezentantov vseh časov gotovo okrepil zdesetkano ekipo, ki potuje na SP, pa je realnost kruta. Carmelo Anthony ni več to kar je bil, oči vseh ekip pa so ozrte v mlade igralce, na katerih stoji prihodnost. Nekoč odlični košarkar za izbrano vrsto ZDA tako žal ostaja v preteklosti.

Sorodne objave