Bog naj pomaga Američanom, če se srečajo s Srbijo!

Saša Đorđević

Selektor srbske reprezentance Saša Đorđević je v komentarju za srbsko televizijo poudaril, da je ameriška reprezentanca zadnja na njegovem spisku skrbi. Če pa na koncu le pristanejo skupaj pa pravi: »Če se srečamo, naj jim Bog pomaga.«


“Sploh ne razmišljajte o Američanih in takole bom dejal: pustimo jim, naj igrajo svojo košarko, mi pa bomo igrali našo. No, če se srečamo, nam jim Bog pomaga,” je v pogovoru za srbsko televizijo RTS dejal Đorđević. Na stavnicah so, takoj za Ameriko, Srbi drugi največji favoriti za končno zmago na prvenstvu na Kitajskem. Če se ne bodo zgodile nenadne poškodbe bo Srbija na mundial odpotovala z zelo močno zasedbo. Tako bo selektor Srbije lahko računal tudi na imena kot so Nikola Jokić, Boban Marjanović, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica in Miloš Teodosić.

Reprezentanca ZDA je nekaj mesecev pred prvenstvom v javnost poslala prvotni spisek kandidatov in zdelo se je, da bo selektor Gregg Popovich, sicer tudi dolgoletni trener San Antonio Spurs, lahko poveljeval eni najmočnejših zasedb v zadnjih 20 letih. Toda sledile so množične odpovedi, kar je vsaj na papirju dodobra stalo ameriško postavo.

“Dobrodošli v klubu. Tudi nam se je to dogajalo veliko let,” je dejal Đorđević. “Verjemite mi, da sploh ne razmišljam o njih. Razmišljam o vseh drugih reprezentancah kot o ZDA. Razmišljam o reprezentancah, ki se je jih ne omenja kot kandidate za medalje. To je npr. Nemčija, ki je zadnja leta močno dvignila reprezentančne uspehe. V kvalifikacijah smo igrali z njimi, obakrat smo izgubili. Tu so še Grčija, Rusija, Francija, ki spet prihaja s fantastično zasedbo. Ne razmišljajte o Američanih …” je bilo še jasno sporočilo Đorđevića.

Sorodne objave