Durant besen na legendarnega Magica Johnsona

Kevin Durant, ki je kar dvakrat osvojil naziv MVP finala lige NBA se je burno odzval na zbadljive besede slovitega Magica Johnsona, ki očitno ne razume Durantove odločitve, da zapusti Golden State.


Po treh sezonah pri Bojevnikih, kjer je osvojil dva šampionska prstana, bo Kevin Durant kariero nadaljeval pri Brooklynu. Tam ga bo pričakal tudi dober prijatelj in košarkarski superzvezdnik Kyrie Irving.

Durantovo obdobje v Oaklandu je bilo plodno tako v ekipnem, kot tudi individualnem smislu, kljub temu pa je vedno prevladoval občutek, da KD ni zares del te sredine. Nikoli ni bilo govora o sklenitvi kakšnega dolgoročnejšega sodelovanja z Bojevniki, kar je zmotilo tako vodstvo franšize, kot tudi navijače. Vse skupaj ni nič kaj dobro vplivalo niti na javno priljubljenost Duranta v ligi, ki že tako ni na najvišji ravni. Prevladuje namreč mnenje, da KD ni pravi zmagovalec, saj se je moral za osvojitev prstanov priključiti “dinastiji Golden State”.

Kljub mnogim lovorikam in uspehom ostaja veliko ljudi, ki njegove odločitve o odhodu ne razume. Med njimi se je po novem znašel tudi eden izmed najboljših košarkarjev v zgodovini Magic Johnson. “KD, upam, da boš našel srečo. Če je ne najdeš v Golden Stateu, kje jo boš potem našel? Moral bi dati priznanje Stephu Curryju, dvakratnemu MVP-ju lige, da je prevzel stransko vlogo, ker si je želel zmagovati. Enako velja za Klaya Thompsona. Prav on je utrpel najhujši udarec. Pred prihodom Duranta je bil precej več pri žogi. Sprijaznil se je, ker si je želel osvajati prvenstva. Celo Draymond Green se je moral zadovoljiti z manjšo vlogo,” je Duranta opomnil petkratni prvak lige NBA.

“KD, osvojil si dva zaporedna naslova, dvakrat si postal MVP finala. Kje boš iskal srečo? Privoščim mu jo. Kevin Durant je eden izmed najboljših strelcev v NBA zgodovini. Privoščim mu srečo, vendar ne vem, kje jo bo našel,” je dodal Johnson, z njim pa se verjetno strinja marsikateri navijač Warriorsov.

Na Durantov odziv pa navijači niso čakali dolgo: “Grozen poskus. Navadno prežvečeno sranje,” je zapisal na svojem Twitter profilu.

Očitno se je kasneje odločil, da je bila njegova reakcija vseeno preostra, saj je objavo izbrisal.

Sorodne objave