James in Davis-udarni par nove sezone

Vodstvo New Orleansa je sprejelo ponudbo Los Angeles Lakersov za zvezdnika Anthonyja Davisa. V menjavi igralcev bodo dres Pelikanov oblekli Lonzo Ball, Brandon Ingram in Joe Hart.


Za Davisa so Jezerniki pol leta nazaj Pelikanom ponujali skoraj pol ekipe. Nedotakljiv je bil seveda zgolj Lebron James, kljub temu pa New Orleans ni reagiral na kakršnokoli ponudbo. Obe ekipi sta ostali brez končnice, zdaj pa so se karte premešale na novo.

Pelikani so želeli izbore na naboru in jih tudi dobili. Kot veliki zmagovalci majske loterije bodo imeli na voljo prvi in četrti izbor. V njihovo ekipo tako skoraj nedvomno roma Zion Williamson, veliki talent iz univerze Duke.

Po loteriji je New Orleans zagrabil ponudbo in Los Angelesa in se »končno« odpovedal Anthonyju Davisu. 26-letni Davis je v pretekli sezoni igral na 56 tekmah, v povprečju je dosegal 25,9 točke in zbral 12 skokov. Prvi izbor na naboru Lige NBA leta 2012 je že šestkrat igral na tekmi AllStar. Za slednjega v menjavo v New Orleans prihajajo mladi nadarjeni košarkarji. Ball in Ingram sta stara 21 let, Hart pa 24. Vsi so se že izkazali pri Lakersih, a niso izpolnili cilja.

Sorodne objave