Evropski prvak novi član Sixt Primorske

Sixt Primorska je v svoje vrste zvabila prvo krepitev. V četrto leto delovanja se bo klub iz Kopra podal močnejši za slovenskega reprezentanta Žigo Dimca (212 cm, 1993).


Primorsko moštvo, ki je v zadnji sezoni v svoje vitrine pospravilo štiri lovorike (Superpokal Slovenije, Pokal Spar, Ligo ABA 2 in Ligo Nova KBM), je s prihodom Dimca začelo dopolnjevati igralski mozaik pred novo sezono, v kateri se bo merilo v kar petih tekmovanjih. Po aprilskem zmagoslavju med drugoligaško regionalno druščino izbrance Jurice Golemca jeseni čaka debi v Ligi ABA, ob tem pa bo zasedba tigrov nastopila še na slovenskem in regionalnem Superpokalu, v Pokalu Spar ter Ligi Nova KBM.

Dimec se na slovensko Obalo seli iz litvanskega prvoligaša Lietkabelisa, s katerim je nastopal v košarkarski Ligi prvakov, minuli petek pa z njim v tamkajšnjem državnem prvenstvu osvojil končno četrto mesto. Robustni center je na Baltik prestopil konec novembra. V litvanski prvi ligi je odigral 32 tekem. Na igrišču je v povprečju preživel 20 minut in pol, v katerih je 8,2 točkama dodajal 3,2 skoka.
Minulo sezono je sicer 26-letni Dimec začel pri nemškem Medi Bayreuthu, ki je bil njegova prva izkušnja izven slovenskih meja. Pred tem je v domovini branil barve Krke, Rogaške, Konjic in matičnega Zlatoroga. V dresu klubov iz Novega mesta in Laškega si je že nabiral tudi izkušnje v regionalni Ligi ABA.

Košarkar iz Prebolda je bil preteklosti član vseh mlajših reprezentančnih selekcij. Leta 2009 je s Slovenijo nastopil na evropskem prvenstvu divizije B za fante do 16 let, nato pa po dvakrat igral še za selekciji U18 (2010, 2011) in U20 (2012, 2013). V sklopu priprav na EuroBasket 2015 je bil prvič povabljen na priprave članske izbrane vrste, za katero je do danes zbral 20 uradnih nastopov in dosegel 60 točk. Sodeloval je tudi pri zgodovinskem uspehu leta 2017, ko se je Slovenija v Istanbulu okitila z naslovom evropskega prvaka.

Sorodne objave