Nova pripravljalna tekma slovenske reprezentance

Ljubljana – Slovenske košarkarice že odštevajo dneve do začetka evropskega prvenstva. Priprave so se namreč že krepko prevesile v drugo polovico. Po tednu dni napornih treningov je napočil čas tudi za novi pripravljalni tekmi. Na drugi strani igrišča bodo izbrankam selektorja Damirja Grgića obakrat stale Slovakinje. Sobotna tekma bo za javnost zaprta, tako da se bodo reprezentantke navijačem zadnjič predstavile v petek v Škofji Loki.


Na tekmi v Škofji Loki bo še posebej slavnostno. Za slovensko reprezentanco bodo namreč pesti stiskale nekdanje reprezentantke Maja Erkič, Sandra Piršič in Živa Zdolšek, ki so s trenutnim mladim reprezentančnim rodom postavile kar nekaj mejnikov in pred dvema letoma slovensko žensko člansko košarko prvič v njeni zgodovini popeljale na evropsko prvenstvo. Košarkarska zveza Slovenije se bo nekdanji reprezentančni trojici med prvo in drugo četrtino zahvalila za njihov bogat doprinos slovenski ženski košarki.

Velika pričakovanja od pripravljalne tekme imata tako selektor Damir Grgić, kot tudi reprezentantka Teja Oblak. “Evropsko prvenstvo se hitro bliža in ob napornih treningih je vsaka tekma zelo dobrodošla ter za uigravanje ekipe še kako pomembna. Slovaška ženska košarka je ne glede na to, da se Slovakinje na letošnje prvenstvo niso uvrstile, v samem evropskem vrhu. V Ljubljani se bodo predstavile z mlado ekipo, ki igra zelo hitro in čvrsto košarko. Mi se bomo seveda ozirali zgolj na našo igro. Petkovo in sobotno tekmo bomo izkoristili za uigravanje napadalnih različic, od igralk pa pričakujem, da bodo tudi v obrambi prikazale še več želje in nasploh v obrambnih nalogah reagirale in delovale bolje, kot so na tekmah v Trbovljah.,” je svoja pričakovanja strnil Grgić. ”Glede na to, da smo v Trbovljah prikazale dobri predstavi upam in verjamem, da bomo nadaljevale v tem ritmu. Rezultat seveda ni v prvem planu, pomembno je, da nadgradimo našo igro. Predvsem kar se obrambe tiče, saj smo ji v zadnjih dneh posvečale veliko pozornosti na treningih. Morda bo petkova tekma zame res nekaj posebnega, saj bom po dolgem času zaigrala v domačem mestu pred svojimi prijatelji. Želim si, da se zbere veliko gledalcev in upam, da bodo Škofjeločani pripravili odlično vzdušje,” pred današnjo preizkušnjo razmišlja Oblakova.

Že pred začetkom tekme pa bodo svojih pet minut slave dočakali najuspešnejši klubi v posebnem tekmovanju KZS poimenovanem Pokal mladih. Pri dekletih so se v letošnji sezoni na vrh posebnega točkovanja zavihtele košarkarice Ježice, v konkurenci fantov pa Domžale.

Foto: KZS/www.alesfever.com

Sorodne objave